Çok şaşıracaksınız: Nohudun yumuşacık olması ve kolay pişmesi için meğer içine bu ekleniyormuş
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan nohut yemeğini bir de böyle deneyin. İçine ekleyeceğiniz o malzeme ile nohut yemeğiniz yumuşacık olacak ve çok kolay pişecek...
Nohut, herkesin en sevdiği bakliyat çeşitlerinde biri. Hele bir de güzelce yemeği yapıldı mı tadına doyum olmuyor. Etlisi, sadesi her nasıl olursa olsun pilavın yanına da en çok nohut yemeği yakışıyor. Peki, lokum gibi yumuşacık bir nohut yemeği nasıl yapılıyor? Nohut yemeği yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte lokanta usulü nohut yemeği yapmanın gizli formülü...
LOKANTA USULÜ NOHUT YEMEĞİNİN PÜF NOKTASI
Nohudun hazımsızlığa ve gaza neden olmaması için bir gün önce gece ıslatılması gerekiyor. Bu sayede nohudun kabukları yumuşuyor ve piştiği zaman lokum kıvamında oluyor. Nohut yemeğinin içine eklenen o gizli malzeme ise lezzetine lezzet katıyor. Ayrıca tüm restoranlar da bu gizli formülü kullanıyor.
RESTORANLARDAKİ NOHUT YEMEĞİNİN SIRRI: KARBONAT
Hayatın birçok alanında kullanılan karbonat, nohut yemeğinde de harikalar yaratıyor. Nohudu ıslattıktan sonra suyun içerisine eklenen karbonat tam anlamıyla mucizeler yaratıyor. 150 gram nohut için 1 tatlı kaşığı karbonat yeterli oluyor. Karbonat nohudun yumuşamasını sağlarken, yemeğin pişme süresini de yarı yarıya düşürüyor. Ayrıca bu yöntemle hazırlanan ve kabukları iyice yumuşayan nohut, tüketen kişilerde gaz problemine neden olmuyor.
SOĞUK SU
Nohut yemeğinin bir diğer püf noktası ise soğuk su. Normal bir tencerede pişirilecek olan nohuda kaynar su yerine soğuk su eklemek alınan sonucu değiştiriyor. Böylelikle nohudun lezzetinin kaçması önleniyor ve güzel bir kıvamda pişmesi sağlanmış oluyor. Yalnız su miktarını iyi belirlemeniz gerekiyor. Nohudun üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklemeye özen gösterilmesi öneriliyor.