Çorbayı tekrar kaynatırsanız ne olur?
Soğuk kış aylarında ısınmak için evde çorba yapmak kadar iç ısıtıcı bir yemek yoktur. Peki çorbayı fazla kaynatırsanız ne olur? Sizler için anlattık, çorbayı kaynatırsanız ne olur?

Soğuk kış aylarında ısınmak için evde çorba yaptıysanız, birçok tarifin sizden tencereyi bazen bir saat veya daha fazla kaynatmanızı istediğini bilirsiniz. Çorba tariflerinin tümünde tatların birbirine karışabilmesi için malzemelerin düşük ısıda pişmesini gerektirir. Özellikle etli çorbalar uzun bir kaynama süresinden yararlanır ve tavuk suyunun tipik olarak sekiz saate kadar kaynaması gerekir.
Peki çorbayı doğru şekilde pişirip pişirmediğinizi nasıl anlarsınız? Bir sıvı kaynama noktasının hemen altında 85 ila 96 derece arasında piştiğinde kaynama gerçekleştirilir. Doğru noktada olup olmadığınızı anlayabilirsiniz çünkü yukarı doğru yükselen kabarcıklar küçük olacak ve çoğunlukla sıvı yüzeyinin altında kalacaklardır.
Saatler süren kaynama süreleriyle ocağınızın düğmesini açıp tencerenizi kaynama noktasına getirmek cazip gelebilir. Ancak bunu yapmadan önce, bunun çorbanızdaki malzemeleri nasıl etkileyeceğini anlamak önemlidir.

ÇORBAYI KAYNATMAK TERS TEPEBİLİR
Yiyeceği kaynatmak onu daha yüksek bir sıcaklığa getirdiğinden, bunun çorbanızı daha hızlı pişirmenin iyi bir yolu olduğunu düşünmek kolaydır, ancak çorbayı kaynatmak ters tepebilir. Kaynayan çorba sebzelerinizin parçalanmasına ve etinizin fazla pişmesine ve sertleşmesine neden olabilir. Kaynatmanın tenceredeki yiyeceklerin hızlı hareket etmesine neden olarak malzemelerinizin birbirine çarpmasına ve parçalanmaya başlamasına neden olduğunu açıklıyor. Kaynatma, lezzeti serbest bırakmak için yeterli hareket yaratırken, malzemelerinizin bozulmadan kalması için yeterince yavaştır.
Kaynatma ayrıca çok fazla sıvıyı da azaltabilir, bu çorba söz konusu olduğunda istediğiniz şey değildir. Bazı tarifler size tencerenizi kaynatmanızı söylese de, muhtemelen daha sonra sıcaklığı hemen kaynama noktasına getirmenizi söyleyecektir. Et veya kurutulmuş sebzeler gibi daha sert yiyecekleri yumuşatmanın yanı sıra, bir çorbayı kaynatmak, malzemelere lezzetli terbiyeli suyu emmesi için zaman verir. Her şeyin eşit şekilde baharatlanmasına yardımcı olmak için et ve sebzelerinizi eşit büyüklükte parçalara ayırmanızı öneririz.
Kaynak: lezzet.com.tr
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.