Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR’a yanıt...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem HÜDA PAR’la iş birliğini savundu hem de HÜDA PAR’ın dördüncü madde açıklamasına yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesini hedef alan açıklamalarına da değindi. Erdoğan, "Maksimalist söylemler anayasa tartışmalarına ket vurur" diyerek "İlk dört maddeyle ilgili herhangi bir tartışma yoktur." ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Türkiye'nin ekonomide, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedefe ulaşabilmesi için yeni anayasa ihtiyacını sık sık dile getiriyoruz. Yeni sivil bir anayasa 15 Temmuz'da göğsünü tanklara siper eden milletimize borcumuzdur. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milletimizi yeni ,sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma amacımızı ortaya koyduk."
'FARKLI FİKİRLERE MÜSAMAHA İLE YAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ'
"Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olamaz. Şiddeti teşvik etmediği sürece katılmasak dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız. Ancak maksimalist söylemlerin anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine ket vurur.
"Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır. Biz yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz."
'BRICS İLE DİYALOG ZEMİNİ GENİŞLEYECEK'
"Yüzümüz batıya dönük ancak bu doğuya sırtımızı döneceğimiz, ilişkilerimizi geliştirmeyeceğiz anlamına gelmez. İki bloktan birinin tercih edileceği bir dünyada yaşamıyoruz." diyen Erdoğan BRICS ile diyalog zemini genişleyecek mesajı verdi.
Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:
"Türkiye'nin dış politikada kendine yeni politikalar üretmesi övgüyle karşılanacak bir çabadır. 'Türkiye'nin oralarda ne işi var' demek, küresel siyaseti doğru bir şekilde okuyamamaktır. Biz bunlara asla ve asla kulak asmıyoruz. Türkiye'yi bölgesel ve küresel ağırlık merkezi haline getirmek için her imkanı değerlendiriyoruz."
"Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin Asya, Pasifik ve Hint coğrafyasıyla iş birliğimizi güçlendirmemizden daha doğal bir şey olamaz. Türkiye'nin ekseni de rotası da bellidir.
"Türkiye olarak yüzümüz elbette Batı'ya dönüktür ancak bu Doğu'ya sırtımızı döneceğimiz, ilişkilerimizi geliştirmeyeceğimiz anlamına kesinlikle gelmez. Siyah-beyaz bir dünyada artık yaşamıyoruz. Kazan kazan temelinde dengeli, karşılıklı saygıyı esas alan bir yaklaşımla işbirliğimizi tüm ülke ve aktörlerle geliştirmeyi arzu ediyoruz. Son 22 yılda bunu yaptık ve önemli başarılar elde ettik."