22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Cumhuriyet'in ilan edildiği sofradan nadide bir lezzet! Hünkar Tarhana Çorbası tarifi

100 yıl önce, Cumhuriyetimizin ilan edilmesinden bir gün önce, Atatürk'ün "Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz," dediği sofranın menüsü, Son Akşam Yemeği filmi için yeniden hazırlandı. O akşam o menüde yer alan Hünkar Tarhana Çorbası tarifini sizin için derledik.

Cumhuriyet'in ilan edildiği sofradan nadide bir lezzet! Hünkar Tarhana Çorbası tarifi

29 Ekim 2023'ten 100 yıl ve 1 gün önce, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!" dediği akşam yemeği menüsü, Son Akşam yemeği filmi için yeniden hazırlandı. 28 Ekim 1923 akşamı o sofrada yer alan Hünkar Tarhana Çorbası tarifini sizin için derledik.

HÜNKAR TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

Cumhuriyet'in ilan edildiği sofradan nadide bir lezzet! Hünkar Tarhana Çorbası tarifi

350 gram süzme yoğurt
1 bayat ekmek
Ayrı olarak 2 dilim bayat ekmek
3 su bardağı et suyu
50 gram tereyağı
Tuz
Kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

1. Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.
2. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.
3. İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.
4. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun!

Atatürk hünkar tarhana çorbası