02 Temmuz 2024 Salı
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Daha kolayı yok, üstelik şerbetli ama pişirilmiyor! 3 dakika tatlısı tarifi...

Bu tatlıyı yapmak yalnızca 3 dakika sürüyor! Ağızda dağılan irmikli keki ve pişmeyen sütlü şerbeti ile damak çatlatan bu tatlı iddia ediyoruz favori lezzetiniz olacak! İşte karşınızda pişmeyen irmikli 3 dakika tatlısı tarifi...

Daha kolayı yok, üstelik şerbetli ama pişirilmiyor! 3 dakika tatlısı tarifi...
A+ A-

Bu şerbetli tatlının yapımı öyle kolay ki yalnızca 3 dakikada hazırlanabiliyor! Üstelik şerbetini pişirmenize dahi gerek yok. Kısacası bu tatlı özellikle ani gelen misafirlerinize ikram etmek için tam bir biçilmiş kaftan. Hazırsanız 3 dakika tatlısı için gerekli malzemeleri ve tarifi paylaşıyoruz. İşte karşınızda pişmeyen irmikli 3 dakika tatlısı tarifi...

3 DAKİKA TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 tane yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1) 3 yumurtayı derin bir kaba kırın ve üzerine 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek mikser yardımı ile yaklaşık bir dakika boyunca çırpın.

2) Yumurta ve toz şeker iyice köpürdükten sonra üzerine; süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.

3) Küçük bir kare borcamın dibini hafifçe yağlayın ve karışımı dökün.

4) Önceden 175 derecelik fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

5) Kekin şerbeti için gerekli olan sütü bir kaba alın ve içine şekeri ekleyin. Şeker sütün içerisinde eriyene kadar güzelce karıştırın.

6) Tatlının keki fırından çıktığında 5 dakika bekleyin ve ardından sütlü şerbeti üstüne dökün. Tatlı şerbetini oda sıcaklığında tam olarak çekene kadar bekleyin.

7) Tatlı şerbetini iyice çektikten sonra buzdolabında minimum 2 saat dinlendirin. Ardından üstünü Hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.

İşte tatlınız hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri 3 DAKİKA TATLISI İRMİKLİ TATLI PRATİK TATLI TARİFLERİ