Daha önce hiç duymadınız! Birbirinden ilginç turşular...
5000 yıl önce besinleri saklama yöntemlerinden biri turşu kurmaktı. 21. yüzyıl insanı içinse damak tadını geliştiren leziz mi leziz bir yiyecek… Fakat turşu olarak düşünmekte zorlandığımız besinler de yok değil; hangileri olduğunu görmek için listemize göz atabilirsiniz.
DOMATES TURŞUSU
SARIMSAK TURŞUSU
KARPUZ TURŞUSU
Malzemeler:
1 karpuz
2 su bardağı sirke
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çay kaşığı kişniş
Su
Tarif:
Karpuzun yeşil kısmını soyun. Doğrayın ve 5 litrelik bidona doldurun. Sirke, tuz ve su ekleyin ağzını kapatın.Rengi dönüp olgunlaşıncaya kadar gölge bir yerde bekletin.
KUŞKONMAZ TURŞUSU
KARNABAHAR TURŞUSU
LİMON TURŞUSU
Malzemeler:
2 adet limon
5 yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tarif:
Limonları yuvarlak şekilde dilimleyin ve her iki tarafını da tuzlayın. Cam kavanoza dizin. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin. En üst kısmına zeytinyağı doldurun ardından kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 20 gün bekletin.
SOĞAN TURŞUSU
YUMURTA TURŞUSU
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı pancar suyu(ben konserve kullandım)
1 su bardağı beyaz sirke
6 adet katı haşlanmış yumurta (12 dk. haşlanmış)
2 yemek kaşığı minik minik kesilmiş soğan
1 dilim taze zencefil
2 tane karanfil
1 talı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
Tarif:
Kaynar suyla dezenfekte ettiğiniz kavanoza katı haşlanmış yumurtaları yerleştirin. Diğer malzemeleri bir kapta birleştirip 10 dakika orta ateşte haşlayın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra yumurtaların üzerini örtecek şekilde süzmeden dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 2 gün buzdolabında bekletin.