Dalyan köfte tarifi ve püf noktaları: Dalyan köfte nasıl yapılır?
Dalyan köfte misafirlerinize marifetlerinizi sergileyebileceğiniz geleneksel yemeklerimizden biridir. Ancak yapımı bir okadar da dikkat ister. Hem göze hem de damağa hitap etmesi için bazı püf noktalarını izlemek gerekir. Peki, dalyan köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, dalyan köfte t
İçindeki malzemeler ve görüntüsü ile diğer köftelerden ayrılıp kendi başına bir ana yemek olabilecek güzellikteki dalyan köfte, özenle hazırladığınız sofralarınızın baş rolü olacak. Malzemeler hazırlandıktan sonra yapılışı oldukça kolay olan bu tarif aslında çok meşakkatli gözükse de, pratikliğiyle gönüllerde taht kuracak.
İçinde kullanılan yumurtalardan dolayı yumurta kokusunun baskın olacağını düşünüp yapmaktan çekinmeyin. Çünkü hem kıyma harcı hem de diğer sebzelerle birleştiği için kesinlikle yumurtanın kokusunu almıyorsunuz. Yumurta kullanmayı tercih etmiyorsanız onun yerine haşlanmış bebek patatesler ile de oldukça lezzetli bir dalyan köfte yapabilirsiniz.
DALYAN KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 kilogram dana kıyma
2 adet soğan(rendelenmiş)
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 adet havuç (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye(halanmış)
5 adet yumurta (haşlanmış, köftenin içine dolgu için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
DALYAN KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
- Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.
- Açtığınız çukurun içerisine önce bezelyelerin yarısını ve haşlanmış uzun şeritler halinde kesilmiş havuçları yerleştirin.
- Haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
- Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.
- Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
- Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
- Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Kaynak: Yemek.com