01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dev gibi kabaran kekler için bunu yapın! Şeker ve yumurtayı…

İçi nemli, sünger gibi yumuşacık kekler çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden. Ancak puf puf kabaran, fırından çıkınca sönmeyen bir kek yapmak her zaman kolay olmuyor. Yemelere doyamayacağınız yumuşacık kekleri ilk günkü tazeliğinde tüketmek için birkaç noktaya dikkat etmek yeterli!

Dev gibi kabaran kekler için bunu yapın! Şeker ve yumurtayı…
A+ A-

Çay, kahve veya sütle birlikte yediden yetmişe herkesin keyifle tükettiği yiyeceklerin başında çeşit çeşit kekler geliyor. Kekiniz istediğiniz gibi kabarmıyorsa ve çabucak kuruyup bayatlıyorsa hiç endişelenmeyin. Birkaç küçük taktik sayesinde kolayca hazırlayacağınız kabardıkça kabaran kekler, sofralarınızın aranan lezzeti olacak. Üstelik bayatlamayan özel formülüyle kekleri günlerce taze olarak tüketebileceksiniz!

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanın

Yumurta, süt, yağ, un, şeker... Puf puf kabaran bir kek için ilk adım, oda sıcaklığında malzemelerin kullanılması. Ilık olarak ekleyeceğiniz ürünler sayesinde malzemeleriniz iyice karışacak ve ortaya enfes bir kek çıkacak!

Şeker ve yumurtayı güzelce çırpın

Kek tariflerinin birçoğunda ilk eklenen malzemeler şeker ve yumurta! Bu noktada büyük bir sabırla şeker ve yumurtayı köpük köpük olana dek çırpmak çok önemli. Şeker yumurtayla tamamen karışınca diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.

Katı malzemeleri doğru yöntemlerle ekleyin

Dev gibi kabaran kekler için bunu yapın! Şeker ve yumurtayı… - Resim : 1

Yumurta ve şekeri çırptınız, sıvı malzemeleri eklediniz. İşte en can alıcı noktalardan biri: katı malzemeler. Un, kabartma tozu ve kakao gibi katı malzemeleri ayrı bir kapta bir araya getirmelisiniz. Eğer eleyerek eklerseniz kabarık bir kek elde etmeniz kaçınılmaz! Harcı spatula yardımıyla nazikçe karıştırmayı da unutmayın.

Nişastalı tarifleri tercih edin

Kek tarifinize ekleyebileceğiniz nişasta, uzun süre bayatlamayan keklerin sırrı! Kekinizin ilk günkü gibi yumuşacık, kabarık ve taze kalmasını istiyorsanız nişastalı kek tariflerine bir şans verebilirsiniz.

Fırını önceden ısıtın

Fırınınızı tarifte belirtilen derecede önceden ısıtın. Çok yüksek ısıları tercih ederseniz kekiniz çabuk kabarıp çabuk söner. Düşük ısıda yavaş yavaş pişen kekler günlerce kıvamını ve tazeliğini korur. Keki kontrol etmek için fırını ilk yarım saatten önce açmayın. Unutmayın, fırının ısısı düşerse kek söner!

Dinlenen kekinizin tadını çıkarın

Dev gibi kabaran kekler için bunu yapın! Şeker ve yumurtayı… - Resim : 2

Fırını kapattıktan sonra keki içinde tutmak doğru bilinen yanlışlardan biri. Pişen kekinizi tezgâhın üstüne alarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarın ve pandispanya kıvamındaki lezzetin tadını çıkarın!

Son Dakika Haberleri