Babacan'dan 'çözüm sürecine' yeşil ışık: Destek oluruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Böyle bir süreç başlarsa gerçekten bizim ortaya koyduğumuz, düşündüğümüz ve daha önceki tecrübe ışığında da yaklaştığımız şekilde yürütülürse mutlaka buna bir şans verilmeli ve biz destekçisi oluruz.' ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililerle el sıkışması ve Öcalan'a çağrı yapması sonrası başlayan "çözüm süreci" tartışmaları devam ederken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan açıklama geldi.
KRT TV'de konuşan Babacan olası "çözüm sürecine" yeşil ışık yaktı. Babacan, "Böyle bir süreç başlarsa gerçekten bizim ortaya koyduğumuz, düşündüğümüz ve daha önceki tecrübe ışığında da yaklaştığımız şekilde yürütülürse mutlaka buna bir şans verilmeli ve biz destekçisi oluruz." ifadelerini kullandı.
Babacan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:
Ama samimi mi? Bilmiyoruz. Unsurları nedir? Bilmiyoruz. İçerinde neler var? Bilemiyoruz. Gerçekten devletin ilgili birimlerinin bu konuyla ilgili iyi bir stratejisi var mı? Arkada iyi bir hazırlık var mı? Bu arkadaki iyi bir strateji ve hazırlığın ilk unsurlarını mı görüyoruz? Yoksa sadece gündemi oyalamak için, işte ‘bir şey atalım ortaya, birkaç ay da memleket bununla oyalansın’ diye bir siyaseten söylenmiş sözler mi? Şu an için bilmiyoruz.
'İKTİDAR VE MUHALEFET BELEDİYELERİNİN BİRBİRİNDEN FARKI YOK'
Babacan, DEVA Partisi Büyük Kongresi’nde sarf ettiği “İktidar ile muhalefeti yakında kol kola görürsek şaşırmayalım” sözlerine dair soruyu da yanıtladı. İktidarın hatalarının bazı muhalefet belediyelerinde de görüldüğünü söyleyen Babacan, İmar rantları üzerinden muhalefete eleştirilerde bulundu. Babacan, “Bir belediye istese bunu düzgün yapabilir. Hükümetten kanun beklemesi şart değil. İmar rantları meselesi A,B,C,D partisi meselesi değildir. Çoğu belediye meclisinde iktidar ve muhalefet el ele vererek yapıyor bunu. Bu imar değişiklikleri oy birliğiyle geçiyor. Biz Altılı Masa’dayken ana muhalefetin de olduğu masada, bütün bu sorunların nasıl çözüleceğiyle alakalı çalışmalar yaptık. İmar rantı, yolsuzlukla mücadele, yerel yönetimlerde neler yapılmalıdır gibi konularda ana muhalefet partisinin de imzası var. Bunu kendi belediyelerinde hayata geçirebilirler, engelleyen bir durum yok. Ancak yapmıyorlar. İktidarın bazı hataları muhalefette de oluyor. Temiz çalışanlar belediyeleri bir kenara koyuyorum ancak genele baktığımızda iktidar ile muhalefet belediyelerinin birbirinden farkı yok. Bir siyasi parti iktidar olmaya namzetse ilkeli duruşunu belediyelerde de göstermelidir. Göstermeli ki insanlar ‘bunlar işi sağlam tutuyorlar, ülkeyi de yönettiklerinde aynı hassasiyetlerde olacaktır’ diyebilmeliler” değerlendirmesinde bulundu.