26 Kasım 2024 Salı
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dikkat! Sofralarımızın vazgeçilmezi olan o gıdalar aslında bizi zehirliyor

Sağlığımıza aslında son derece faydalı olan bazı besinler beraber tüketildiklerinde adeta zehir etkisi yaratabiliyor. Konunun uzmanları ise bu konuda özellikle uyarıyor. İşte kesinlikle birlikte tüketmemeniz gereken o gıda maddeleri...

Dikkat! Sofralarımızın vazgeçilmezi olan o gıdalar aslında bizi zehirliyor

 Aynı mineral ve vitamin değerine sahip bu besinler birlikte tüketildiğinde zehirlenmelere davetiye çıkarıyor. Hatta bu zehirlenmeler ölümle sonuçlanacak kadar ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Çünkü vücuda ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla yükleme yapılmış oluyor.

1. SÜT - KIRMIZI ET

Bu iki besin de tam anlamıyla bir protein ve kalsiyum deposu. Aynı anda tüketilmeleri ise bağışıklığın çökmesine neden olabiliyor. Fazla protein yüklemesine neden olan süt ve kırmızı etin bir arada tüketilmesi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

2. PİRİNÇ - TURŞU

Güzel bir pirinç pilavının yanında turşu yemeyi kim sevmez ki? Ama uzmanlar uyarıyor. İki besinin içinde de fazla miktarda salik asit bulunuyor. Bu salik asit yüklenmesi ise hücrelerin olması gerekenden çok daha hızlı yenilenmesine neden oluyor. Bakıldığında bu durum kulağa faydalı gibi gelse de uzun vadede hücre yapılarında bozulmalar görülebiliyor.

3. SOĞAN - SARIMSAK

Bu iki besin de aslında doğal birer antibiyotik. Uzmanlar yalnızca bu iki besinin değil ayrıca antibiyotik özelliğe sahip ilaçların da bu soğan ve sarımsak ile birlikte tüketilmemesi gerektiği noktasında uyarıyor.

4. REÇEL- BAL

En güzel kahvaltı sofralarının olmazsa olmaz iki lezzeti kuşkusuz reçel ve bal. Ancak bu iki besinin birlikte tüketilmesi kandaki insülin seviyesini çok hızlı artırdığı için hastalıklara davetiye çıkarıyor.

5. YOĞURT - TURP

Yoğurt ve turpun bir arada tüketilmesi ise şişkinliğe neden oluyor. Dolayısıyla bu iki besini birlikte tüketenler yoğun gaz sancısı ile baş etmek zorunda kalabiliyor. Vücudun uzun süre biriken gazı atması zaman aldığı için çok fazla ağrıya neden oluyor.

Son Dakika Haberleri