21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dillere destan Sarıyer böreğinin püf noktasını 22 yıllık şef açıkladı!

Sarıyer böreği, Türk mutfağında en ünlü böreklerden. Peki börekçilerdeki kadar lezzetli Sarıyer böreği nasıl yapılır?

Dillere destan Sarıyer böreğinin püf noktasını 22 yıllık şef açıkladı!
A+ A-

Sarıyer böreği hem kıymalı hem patatesli hem de peynirli çeşitleriyle her damak tadına hitap etmektedir. En güzel böreklerden biri olan Sarıyer böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız işte sizler için derlemiş olduğumuz Sarıyer böreği tarifi:

BÖREKÇİ ERDİN USTA SIRRINI VERDİ

22 yıldır börekçilik yapan Erdin Usta, lezzetli Sarıyer böreğinin tarifini paylaştı. Kullanılacak yufka hazır yufka olacaksa mutlaka taze olmalı. Taze olmayan yufkayla yapılan börek hem lezzetsiz olur hem de çabuk dağılır.

Ayrıca Sarıyer böreği mutlaka baklavalık yufkadan yapılmalıdır.

Sarıyer böreği için işte bilmeniz gerekenler

Dillere destan Sarıyer böreğinin püf noktasını 22 yıllık şef açıkladı! - Resim : 1

MALZEMELER


12 adet Baklavalık Yufka
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı suda bekletilmiş kuş üzümü
1 orta boy küçük küpler halinde doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
80 gram Bizim Yağ
2 yemek kaşığı Bizim Yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta

SARIYER BÖREĞİNİN TARİFİ

*Bir tavaya bir kaşık yağ ekleyin.
*Kıymayı kavurun.
*İçerisine dolmalık fıstıkları, soğanı ve kuş üzümünü koyun, kavurmaya devam edin.
*Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyin.
*Bir kapta yumurta ve sütü çırpın.
*80 gram yağı tavada eritin.
*Baklavalık yufkaları 3 kat üst üste koyun. Üçüncü katın üstüne eritilmiş yağdan fırçayla iyice sürün.
*Kıymalı harçtan ekleyerek rulo yapın ve bükerek yağlanmış tepsiye koyun.
*Böreklerin üzerine karışımdan fırçayla sürün.
*180 derece fırında 20 dakika pişirin.

SARIYER BÖREĞİNİN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Sarıyer böreği çay veya ayranla servis edilebilir. Dilerseniz kefirle de tüketebilirsiniz. Sarıyer böreği kahvaltıda veya akşam beş çayında rahatlıkla tüketilebilir. 

Son Dakika Haberleri