Dinlenme tesisi ustası sır gibi sakladığı menemen tarifini veriyor! Bakın içine ne koyuyormuş…
Lezzetiyle beğeni toplayan menemen, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Sevdiklerinizle birlikte tadına doyulmayan bu lezzeti tüketerek pazar kahvaltılarınızı güzelleştirebilirsiniz. Peki, leziz mi leziz bir menemen yapmanın püf noktalarını biliyor musunuz? İşte tarifi...
Soğanlı-soğansız tartışmaları ile gündeme oturan menemenin çok basit bir tarifi var. Soğanı damak zevkinize göre eklemek veya soğansız yapmak, elbette sizin tercihiniz. Özellikle yaz aylarında mevsiminde sebze tüketmek için güzel bir alternatif olan menemene her öğünde yer verebilirsiniz. Hem besleyici tarafı hem lezzetiyle öne çıkan bu yemeği belirli ayrıntılara dikkat ederek çok lezzetli şekilde yapabilirsiniz. Karşınızda tadına doyamayacağınız menemen tarifi...
Küçük küçük doğrama
Menemenin temel malzemeleri biber, domates ve yumurtadır. Soğan ekleyip eklememek tartışmalı olsa da bu tamamen size kalmış. Zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Menemen hazırlarken ilk püf nokta, malzemelerin olabildiğince eşit boyutlarda ve küçük olarak doğranmasıdır. Bu sayede malzemeler dengeli pişer ve daha homojen bir karışım elde edilir. Tabii, sonucunda daha lezzetli bir menemen yapmak da cabası!
Pişirme sırası
Menemen yapılırken öncelikle soğan ve ardından biber kavrulur. Sonrasında domates eklenir. Bu aşamada sebzelerin iyi pişmesi lezzeti artırır. Pişirme yaparken sebzeleri ekleme sıranız çabuk eriyebilecek olan malzemelerin istenilen seviyede kavrulması için önemli. Tüm malzemelerin doğru sırada pişirilmesi ve birbiriyle iyice karışması püf noktaları oluşturur.
İdeal kavurma seviyesi ve kapak kullanımı
Sebzelerin ideal seviyede kavrulması lezzeti etkiler. Sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekmeye başladığında karışımınız hazırdır. Kavurma yaparken kapak kullanmanız pişirme süresini kısaltabilir ve sebzelerin daha iyi yumuşamasını sağlar.
Yumurtaların çırpılması
Menemen yumurtalarının eklenmeden önce çırpılması daha dengeli bir lezzete ulaşmanız açısından önemli taşır. Bunun yanında çırpma işlemi sayesinde yumurtayı ekledikten sonra sık karıştırma yapmanız da gerekmez. Eğer sarıları daha az pişsin istiyorsanız önce beyazları ekleyip pişirin. Sonrasında yumurta sarılarını ekleyip istediğiniz pişme seviyesini elde ettiğinizde ocağı kapatabilirsiniz.
Tereyağı ve baharatlar
Eğer tadını seviyorsanız menemene biraz tereyağı eklemeniz tarifinizin lezzetine lezzet katabilir. Bunun yanında pul biber ve karabiber menemene sık koyulan baharatlar arasında bulunur. Damak zevkinize göre yağ kullanımınızı değiştirerek ve baharat ekleyerek benzersiz bir tada ulaşabilirsiniz.