01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dışarıda içtiklerinizden çok daha lezzetli, üstelik oldukça pratik! İşte Hibisküs çayı tarifi...

Yaz sıcaklarından bunalan pek çok kişi, soğuk içecekler ile serinlemeye çalışıyor. Son zamanların en popüler soğuk içecekleri arasında yer alan Berry Hibisküs hemen hemen herkes tarafından beğeniliyor. Peki Hibisküs çayı nasıl yapılır? İşte cevabı...

Dışarıda içtiklerinizden daha lezzetli, üstelik oldukça pratik! İşte Hibisküs çayı tarifi... Hibisküs çayı nasıl yapılır?
A+ A-

Özellikle yaz aylarında Starbucks'ın çok rağbet gören içeceklerinden biri olan Berry Hibisküs, hem lezzeti hem serinletici özelliği ile pek çok kişinin beğenisini kazanıyor. İşte oldukça pratik bir şekilde yapabileceğiniz Hibisküs çayı tarifi...

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı kuru hibisküs çiçeği

4 su bardağı su

Şeker veya bal (isteğe bağlı)

Limon dilimleri (isteğe bağlı)

Buz (isteğe bağlı)

Dondurulmuş böğürtlen veya çilek (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Kaynamış suya kuru hibisküs çiçeğini ekleyin ve ocağın altını kısın.

Hibisküs çiçekleri suyun içinde yaklaşık 10-15 dakika demlensin. Bu süre zarfında çiçeklerin rengi suya geçecek ve su kırmızı-kırmızımsı bir renk alacaktır.
Hibisküs çayını süzgeç veya tülbent yardımıyla süzün ve temiz bir kaba alın.

İsteğe bağlı olarak, çaya şeker veya bal ekleyebilir ve karıştırabilirsiniz. Miktarı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hibisküs çayını soğumaya bırakabilir veya hızlıca soğutmak için üzerine buz ekleyebilirsiniz. Bu aşamada eğer isterseniz dondurulmuş meyvelerle çayınıza lezzet katabilirsiniz. 

Servis yaparken, içeceği bardaklara dökün ve isteğe bağlı olarak limon dilimleri ekleyebilirsiniz.

Afiyetle içebilirsiniz!

Not: Hibisküs çayını sıcak olarak da tüketebilirsiniz, ancak genellikle soğuk veya buzlu olarak tercih edilir. Ayrıca, tarife farklı bir tat katmak için tarçın, nane yaprakları veya başka meyveler ekleyebilirsiniz. Deneyerek kendi damak zevkinize uygun hibisküs çayı tarifinizi oluşturabilirsiniz.

Son Dakika Haberleri hibisküs çayı soğuk içecek tarifleri