22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dışarıda iki gün kalan ekmek neden küflenir?

Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan ekmek çoğu zaman küflenir. İhtiyaç durumunda fazla alınan ekmekler uygun olmayan saklama koşullarına tabii tutulduğunda bu gibi durumlar görülür. Peki, ekmeğin küflenmesi nasıl önlenebilir?

Dışarıda iki gün kalan ekmek neden küflenir?
A+ A-

Ekmek tüketimi konusunda had safhada olunun ülkemizde bunu engellemek adına en doğru yöntem bilinçli saklamadır. Kısa süre zarfında tüketilmesi gereken ekmekler zamanla hem bayatlamaya hem de küflenmeye başlar. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına ekmeğin küflenmesi önlemek gereklidir.

EKMEĞİN KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Ekmeğin küflenmesini önlemek adına uygun olan 20 derecelik bir oda sıcaklığı gerekir. Kiler ya da ekmeklik gibi bölümlerde doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak serin ve kuru bir ortam yaratılır. Eğer ki tüketilebilecek bir seviyeden fazla ekmek alındıysa bunu en iyi saklamanın yolu buzdolabı olmalıdır.

Küflü Ekmek

Fırından alınan ya da evde yapılan ekmekler sıcak olacağından asla poşetlenmemelidir. Ekmeği saklamak adına plastik poşetler yerine hava almayan ekmek saklama kutuları tercih edilerek küflenmenin de önüne geçilebilir.

DIŞARIDA 2 GÜN KALAN EKMEK NEDEN KÜFLENİR?

Dışarıda iki gün kalan ekmek küflenme eğiliminde olacağından bu süre zarfına kadar pek çok çeşitli faktörlere maruz kalacağından içerisindeki küf mantarlarının büyümelerine elverişli bir hale gelecektir. Nem, sıcaklık ve hava dolaşımı gibi dış unsurlar iki gün dışarıda kalan ekmeğin küflenmesine nende olmaktadır.

ekmek küf