23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Biber dolmanızın dışı çiğ kalıyorsa dikkat! 1 çay kaşığı eklerseniz...

Dışı çiğ kalan biber dolması, hem yiyenleri hem pişirenleri lezzetten mahrum bırakan bir pişirim hatasıdır. Biber dolmasının dışının çiğ kalmasını engelleyen bir püf noktası olduğu ortaya çıktı. İşte o püf noktası...

Dışı çiğ kalan biber dolması nasıl kurtarılır? Dışı çiğ kalan biber dolmasına ne eklenir?

Ev hanımlarının zorlu ama kurtarıcı tarifi biber dolması, sofraları şenlendiren lezzetlerden biri olarak biliniyor. Biber dolmasını pişirmekte zorlanan hanımlar, tam tarif arıyordu. Biber dolmasının dışının çiğ kalmasını engellemenin püf noktasını sizin için derledik. Peki biber dolmasının dışı çiğ kaldıysa ne yapılmalı? Bir çay kaşığı dışı çiğ kalan biber dolmasının çaresi olabilir...

BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

Biber dolmanızın dışı çiğ kalıyorsa dikkat! 1 çay kaşığı eklerseniz...

Yarım kilogram dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan
1 yemek kaşığı biber/domates salça
Maydanoz
2 adet domates
Karabiber
Tuz
Nane
Sıvıyağ ya da zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı

Dolmalık biberlerinizi temizleyin. Temizlediğiniz biberleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Üzerine su eklediğiniz dolmalık biberleri dinlenmeye bırakmadan önce 1 çay kaşığı şeker serpin. Şeker, dolmalık biberinizin rengini korurken geç pişmesine de engel olacak. 1 çay kaşığı şeker ile dinlendirilen dolmalık biberler kolaylıkla pişecek.

Biber dolmanızın dışı çiğ kalıyorsa dikkat! 1 çay kaşığı eklerseniz...

Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın. Domatesin kenarlarını biberlerin üzerini kapatmak için kullanabilirsiniz.

Bir kaba soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyin ve dolma içini iyice karıştırın.

Biberleri şekerli sudan çıkarın ve temiz suyla arındırdıktan sonra iç harcıyla doldurmaya başlayın.

Harcı doldurduğunuz biberleri dik olacak şekilde tencereye dizin.

Biber dolmanızın dışı çiğ kalıyorsa dikkat! 1 çay kaşığı eklerseniz...

Biberlerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyu göz kararı bir kaba alın ve salça ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız suyu biberlerin kenarından tencereye ekleyin.

Kestiğiniz domateslerle biberlerin üstünü kapatın.

Kısık ateşte 30-40 dakika pişirdiğiniz dolmalık biberler, dağılmadan, rengini kaybetmeden ve dışı çiğ kalmadan hazır olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Dolma Tarif