31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Diyarbakır usulü içli köfte nasıl yapılır? Diyarbakır usulü içli köfte tarifi...

İçli köfte çok sevildiği için farklı yörelere ait içli köfte tariflerinin de nasıl yapıldığı oldukça merak ediliyor. Peki Diyarbakır usulü içli köfte nasıl yapılır? Diyarbakır usulü içli köfte tarifini denemek için okumaya devam edin!

Diyarbakır usulü içli köfte nasıl yapılır? Diyarbakır usulü içli köfte tarifi...
A+ A-

İçli köfte çok lezzetli ve çok popüler olan bir yemektir. Özellikle de Türk mutfağında içli köfte çok severek tüketilir. İçli köfte için kullanılan malzemeler, ince bulgur, dövülmüş et ve baharatlardır. Aslında herkes evde rahatlıkla içli köfteyi yapabilir. İçli köfte bu kadar çok sevildiği için farklı yörelere ait içli köfte tarifleri de oldukça merak edilmektedir. Çünkü her yörenin kendine özgü bir tarifi vardır. Bugün ise Diyarbakır yöresine ait içli köftenin nasıl yapılacağını sizlere aktardık. Bu tarifi evde siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Malzemeleriniz olduğu sürece ve püf noktalarını takip ederek tarifi yapabilirsiniz. Peki Diyarbakır usulü içli köfte nasıl yapılır? İşte Diyarbakır usulü içli köfte tarifi...

Diyarbakır usulü içli köfte nasıl yapılır?

DİYARBAKIR USULÜ İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • İç Harç İçin
  • 250 gram dana kıyma veya kuşbaşı dövülmüş dana eti
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Hamur İçin
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su

Diyarbakır usulü içli köfte nasıl yapılır? Diyarbakır usulü içli köfte tarifi... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Bulguru sıcak suyla 20 dakika şişirin.
  2. Soğanı, eti, biber salçasını, tuzu, karabiberi, nar ekşisini ve yağı büyük bir kasede karıştırın.
  3. Şişen bulguru bu karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. İç harcı buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. İnce bulguru tuz ve biber salçası ile yoğurarak hamur yapın.
  5. Bulgur hamurundan yuvarlaklar yapın ve iç harçla doldurun. Bulgur hamurunu iç harçla sarın.
  6. İçli köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine limon dilimleri, taze marul yaprakları ve nar ekşisi ekleyerek servis yapın.

Son Dakika Haberleri içli köfte içli köfte tarifi diyarbakır usulü içli köfte içli köfte nasıl yapılır içli köfte nasıl hazırlanır