31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Domates kabuklarını sakın atmayın! Domates kabuğundan salça olur mu? Bu tarife çok şaşıracaksınız

Salça mevsimi geçmeden önce hazırladığınız domatesli tariflere bir yenisi eklenecek. Domatesin kabuklarını soyup atıyor musunuz? Domates kabuğundan salça olur mu? Detaylar haberimizde...

Domates kabuklarını sakın atmayın! Domates kabuğundan salça olur mu? Bu tarife çok şaşıracaksınız

Domatesler, mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve domates salçası da birçok yemeğin vazgeçilmez malzemelerindendir. Ancak, çoğu kişi domatesleri kullanırken kabuklarını soyar ve atar. Oysa, domates kabukları da oldukça besleyicidir ve lezzetlidir. Evde domates kabuklarından harika bir salça yapabilirsiniz. Hem çevre dostu hem de bütçe dostu bir seçenek olan bu salça tarifini sizin için derledik.

DOMATES KABUĞUNDAN SALÇA NASIL YAPILIR?

İŞTE O TARİF

Domates kabuklarını sakın atmayın! Domates kabuğundan salça olur mu? Bu tarife çok şaşıracaksınız - Resim : 1

Domates kabuklarınızı geniş bir kaba alın.

Üzerine domates kabuklarının oranına göre kaya tuzu ekleyin.

Tuzlanan kabukları hiç beklemeden tencereye alıp kaynatın.

Kabuklar yumuşayınca blender yardımıyla püre haline getirin.

Pürüzsüz hale gelen domates kabuklarını süzgeç veya kevgirden geçirin.

Daha sonra salçanızı koyulaşana kadar tekrar kaynatın. 3-4 saat kadar sonra yoğunlaşacaktır.

Salçanız kıvam alınca bir kaba alın.

Daha koyu bir kıvam için güneş alan bir noktada birkaç gün dinlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Domates domates kabuğundan salça yapımı domates kabuğundan salça olur mı domates kabuğundan salça nasıl yapılır