Dubai çikolatasının ekonomik rakibi üstelik daha sağlıklı! Evde hemen deneyin! Niğde çikolatası tarifi...
Dubai çikolatası çılgınlığı dünyayı kasıp kavururken, Türkiye'de farklı şehirlere özgü tarifler ortaya çıkmaya başladı. Onlardan en çok ilgi göreni ise Niğde çikolatası oldu. Peki Niğde çikolatası nasıl yapılır? Niğde çikolatası için gerekli malzemeler neler? İşte yanıtı...
Tüm dünyada Dubai çikolatası çılgınlığı sürüyor. Türkiye'de de talepler bir anda patlayınca Dubai çikolatası da zamlardan nasibini aldı, fahiş fiyatlara satılmaya başlandı. Kilogram fiyatı 4 bin TL'lere kadar çıktı. Ülkemizin farklı yerlerinden ise Dubai çikolatasına rakipler gelmeye başladı. Onlardan en çok ilgi göreni ise Niğde çikolatası oldu. Dubai çikolatasına göre çok daha uygun fiyatlı olan Niğde çikolatası, tadanlardan da tam not aldı. Peki, Niğde çikolatası evde nasıl yapılır? İşte yanıtı....
NİĞDE ÇİKOLATASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 adet niğde misket elma
1 litre vişneli, darboğaz kirazlı, hibiskuslu şerbet
3-4 adet karanfil
300 gram sütlü veya bitter çikolata
1 çay bardağı ceviz (doğranmış)
1 çay bardağı badem (doğranmış)
5-6 adet kuru kayısı (küçük küpler halinde doğranmış)
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
1 su bardağı kadayıf (kavrulmuş veya çiğ olarak kullanılabilir)
NİĞDE ÇİKOLATASI NASIL YAPILIR? NİĞDE ÇİKOLATASI TARİFİ
Elmaları soyup geniş bir tenceyere alın. Üzerine vişneli, darboğaz kirazlı ve hibiskuslu bir şerbeti ekleyin. Birkaç tane de karanfil attıktan sonra kaynamaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
Ceviz, badem, kuru kayısı ve kuru üzümü küp küp doğrayın. Geniş bir tavada hafifçe soteleyin.
Derin bir karıştırma kabında tahin, toz fıstık ve kadayıfı iyice karıştırın.
Şerbetin içinde kaynattığınız elmaları, küçük küpler halinde doğrayın. Ardından sotelenmiş kuru meyveler ile cevize ilave edin. Bu karışımı da tahinli karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın.
Erittiğiniz çikolatayı bir kalıba eşit şekilde yayın ve buzdolabında bekletin.
Çikolata donduktan sonra üzerine hazırladığınız iç harcı dökün ve kalan çikolatayı üst katmana ilave edin.
Niğde çikolatasını donması için buzdolabına alın. Çikolata tamamen donduktan sonra servi edebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek herkese afiyet bal şeker olsun...