21 Aralık 2024 Cumartesi
İstanbul 13°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! İşte çökertme kebabı tarifi...

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçilen çökertme kebabının tarifi merak ediliyordu. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabında hangi malzemeler kullanılır? İşte çökertme kebabı tarifi...

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! İşte çökertme kebabı tarifi...

Geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden çökertme kebabı, geçtiğimiz günlerde dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçilmişti. Çökertme kebabının tarifi ev hanımları tarafından araştırılmaya başlandı. Çökertme kebabının en lezzetli tarifi ise ortaya çıktı. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabında hangi malzemeler kullanılır? İşte çökertme kebabı tarifi...

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

800 gr dana eti (jülyen doğranmış)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği seçildi! İşte çökertme kebabı tarifi...
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su (400 ml)
500 gr dondurulmuş patates

Servis için;

1,5 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI

Çökertme kebabı için öncelikle etleri jülyen doğrayın.
Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavurun.
Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştırın. Ardından suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates alın.
Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
Etler suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Servis için öncelikle tabağa kızarmış patatesleri alın.
Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirin. Yoğurdun üzerine daha sonra etleri yerleştirin.
Son olarak tereyağında kızdırdığınız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirin.
Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabı artık servise hazır. Afiyet olsun!

kebap