Dünyanın en kolay börek tarifi! Şipşak hazır, fırın ve yufkaya gerek yok...
Bu böreği yapmak için fırına ve yufkaya ihtiyacınız yok! Yalnızca birkaç adımda şipşak hazırlayabileceğiniz bu börek özellikle sabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. İşte karşınızda dünyanın en kolay börek tarifi...
Dünyada bu börek tarifinden daha kolayı yok! Üstelik bu böreği yufkaya ve fırına ihtiyaç duymadan hazırlayabilirsiniz. İster sabah kahvaltılarında şipşak hazırlayın, isterseniz de çay saatlerinizin yanında güzel bir eşlikçi olarak servis yapın, karar sizin. Özellikle okuldan dönen çocuklar için pratik bir tarif arıyorsanız lavaş börek tam size göre! İşte karşınızda dünyanın en kolay lavaş börek tarifi...
LAVAŞ BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 tane lavaş
- 2 tane yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tane karabiber (öğütülmüş)
- 4 yemek kaşığı lor peyniri
- 50 gram beyaz peynir (küp doğranmış)
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
- 5 tane siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış, doğranmış)
- 1 tane yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı susam (üzeri için)
LAVAŞ BÖREK NASIL YAPILIR?
LAVAŞ BÖREK TARİFİ
1) Bir tatlı kaşığı tereyağını tavada güzelce eritin. İlk lavaşı erittiğiniz yağlı tavaya yerleştirin ve üzerine bir yumurta kırıp çatal yardımıyla çırpın. Yumurtayı arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
2) Yumurtanın üzerine lor peynirini serpiştirin. Beyaz peynir parçalarını da ekleyip lavaş böreğin lezzetini taçlandırın. Ardındansa üzerine maydanoz ve zeytinleri ekleyin.
3) Aynı işlemi sırasıyla bir kat daha uygulayın.
4) Üçüncü lavaşı en üst katmana yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ile süsleyin.
5) Tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika kadar pişmesi için kısık ateşte bırakın.
6) Böreğin alt kısmı piştikten sonra bir tabak ya da sunum tahtasından yardım alarak ters çevirin. Tavanızı tekrar az miktarda yağlayın.
7) Böreğin diğer kısmı da güzelce piştiğinde ocaktan alın. Dilediğiniz gibi dilimleyip servis edin.
Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!