Yandex
14 Nisan 2025 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Dünyanın en kolay ve lezzetli poğaça tarifi! Çay demlenene kadar pişiyor

Bu poğaça çay demlenene kadar pişiyor! Dünyanın en kolay ve lezzetli poğaça tarifiyle milföy hamurundan çıtır çıtır nefis bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.

Dünyanın en kolay ve lezzetli poğaça tarifi! Çay demlenene kadar pişiyor

Poğaça yapmak için uzun uzun hamur yoğurmanıza gerek yok! Çay demlenene kadar hazır olacak, milföy hamuruyla yapılan pratik ve nefis bir tarifle karşınızdayız. Dünyanın en kolay poğaça tarifi olarak anılan milföyden poğaça, peynirli iç harcı ve susam kaplamasıyla kahvaltı sofralarınıza farklı bir tat katacak.

MİLFÖYDEN POĞAÇA İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

5 adet dikdörtgen milföy yaprağı

100 gram beyaz peynir

1 avuç maydanoz yaprağı

4 yemek kaşığı susam

1 yemek kaşığı pekmez

Yarım çay bardağı su

MİLFÖYDEN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Susamları bir tavada kısık ateşte renkleri kahverengileşene kadar kavurun, ardından soğumaya bırakın.

Beyaz peyniri rendeleyin veya ufalayın, ince kıyılmış maydanozlarla karıştırın.

Milföy yapraklarını ikiye bölerek toplamda 10 kare milföy elde edin. Oda sıcaklığına geldikten sonra merdaneyle hafif açarak inceltin.

Hazırladığınız peynirli harcı milföy karelerinin ortasına paylaştırın.

Milföy hamurlarının kenarlarını ortaya toplayarak mantı şeklinde kapatın, ardından ters çevirip yuvarlayın.

Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Poğaçaları önce pekmezli suya, ardından kavrulmuş susama batırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt rafında 15 dakika, ardından üst rafta 10-12 dakika pişirin.

Fırından çıkan poğaçaları birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

İşte bu kadar! Çay demlenene kadar hazır olacak bu pratik milföy poğaça tarifi ile kahvaltı sofralarınız çok daha keyifli. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sağlık!

Poğaça Tarif
Yorumlar (1 yorum) Yorum yapmak için tıklayınız
Yükleniyor...