Ege'den kopup gelmiş orijinal Sinkonta kabak yemeği! Sinkonta kabak tarifi...
Ege yöresinde sıklıkla yapılan yemeklerden biri Sinkonta kabak yemeğidir. Bu yemek bal kabağı ile yapılan çok lezzetli yiyecekler arasındadır. Peki Ege'den kopup gelmiş bu yemeğin tarifini ister miydiniz? İşte Sinkonta kabak yemeği tarifi...
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Balkabağı Sinkonta nerenin yemeği diye soracak olursanız bu yemek Ege Bölgesi'nde çok severek tüketilen yemeklerden biridir. Bazı insanlar bu yemeği yabancı olduğu için 'Sinkonta yemeği ne demek?' diye de soruyor olabilir. Bal kabağından yapılan bir yemektir ve bal kabağının sebze ve baharatlarla müthiş uyumunun bir kanıtıdır. Kabak Sinkonta yanına ne gider diye aklınıza geliyorsa aslında en iyi et yemeklerinin yanına yakışır. Ancak siz bu tarifi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. O halde tarifin detaylarına geçebiliriz. İşte çok lezzetli Sinkonta kabak yemeği tarifi...
SİNKONTA KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER
- 750 gram bal kabağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Kabakları soyup orta kalınlıkta doğrayın. Sonrasında bir tencerede zeytinyağı dökerek 10 dakika kadar kavurun.
- Soğan ve sarımsakları iri şekilde doğrayıp üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Kalan tüm malzemeleri de ekleyip üzerine su ekleyerek pişirmeye bırakın.
- Dilerseniz üzerine yoğurtlu sos ile de servis edebilirsiniz.