22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ekmeği banmaya doyamazsın: Patlıcanlı haydari tarifi...

Haydari Türk mutfağının en sevilen ve lezzetli mezelerinden biridir. Lezzetinin yanı sıra aynı zamanda pratik yapımı ile de sıklıkla sofralarda yerini alır. İşte Patlıcanlı haydari tarifi ve malzemeleri...

Ekmeği banmaya doyamazsın: Patlıcanlı haydari tarifi...
A+ A-

Közlenmiş patlıcan severlerin bir kere denedikten sonra bir daha vazgeçemeyecekleri bu eşsiz lezzeti zeytinyağı ile birleştirerek sofralarınızda unutulmayacak bir tat bırakabilirsiniz.

Mezelerin en çok sevileni, en lezzetlilerindendir haydari. Masaya konulmadığında gözler hep onun eksikliğini arar. Onsuz meze sofrası olmaz. Şimdi gelin ona farklı bir lezzet katalım. O çok sevdiğimiz haydarinin içine patlıcan ekleyelim. Arkadan hafif köz tadı gelsin, öyle çok da patlıcanlı olmasın. Peynirin şahane tadı da hissedilsin.

Patlıcanı fırında hızlı bir şekilde közleyip, bir pratik yöntemle kabuklarını soyuyoruz. Ardından tüm sihirli malzemeleri buluşturup, üzerine de bolca zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz. Yemelere doyum olmaz bu mezenin masada seveni çok olacak. Kızarmış çıtır ekmeklerle de tadına doyum olmaz bir hal alıyor.

PATLICANLI HAYDARİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet orta boy bostan patlıcanı
1dilim beyaz peynir
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak

ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

PATLICANLI HAYDARİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Dilerseniz içindeki patlıcan miktarını artırarak da yapabilirsiniz. Peyniriniz çok tuzluysa içine ekstra tuz ilavesinde bulunun. İçine ince kıyılmış nane ya da maydanoz da ilave edebilirsiniz.

PATLICANLI HAYDARİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patlıcana çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar közleyin.

Közledikten sonra bir kabın içine alın. Kabın kapağını kapatın ve patlıcanı bu şekilde dinlendirin. Ardından çıkarıp kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.

Kabuklarını soyduğunuz patlıcanı bir bıçak yardımıyla kesme tahtasının üzerinde dövün.

Peyniri ezin ve süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Patlıcanı da ilave ederek güzelce karıştırın.

Üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber serperek servis edin. Afiyetler olsun.

Kaynak: Yemek.com

Tarif haydari yemek tarifi Patlıcanlı haydari tarifi