19 Eylül 2024 Perşembe
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ekmeğin maliyeti yarı yarıya düşüyor! Evde 1 kilo undan 5 adet ekmek yapma tarifi...

Usta fırıncı sırrını açıkladı. Evde yalnızca 1 kilo undan 5 adet ekmek yapmak mümkün. Bu tarif sayesinde ekmek çok daha ucuza mâl olacak. İşte 1 kilo undan 5 adet ekmek yapma tarifi...

Ekmeğin maliyeti yarı yarıya düşüyor! Evde 1 kilo undan 5 adet ekmek yapma tarifi...
A+ A-

Her şeyde olduğu gibi ekmek fiyatları da sürekli artıyor. Peki, evde fırından aldığımızdan daha ucuza ekmek yapmak mümkün mü? Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif sayesinde sadece 1 kilo undan 5 adet ekmek yapabileceksiniz. İşte fırıncıların sır gibi sakladığı 1 kilo undan 5 adet ekmek yapmanızı sağlayacak o tarif...

1 KİLO UNDAN 5 ADET EKMEK YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 kilogram un
2,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 paket instant maya
3 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz

USTA FIRINCIDAN EKMEK YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Ekmeğin maliyeti yarı yarıya düşüyor! Evde 1 kilo undan 5 adet ekmek yapma tarifi... - Resim : 1

-Mayanın hızlıca aktifleşmesi için mutlaka suyun ve sütün ılık olması gerekiyor. Çünkü mayanın iyi aktifleşmesi hamurun kabarması için en önemli faktör.

- Pişirme sırasında fırının içine su dolu bir kap koyabilirsiniz. Bu ekmeğin kabuğunun çıtır çıtır olmasına yardımcı olacaktır.

- Fırına koyduğunuz su dolu kap nem dengesini sağlayacağı için ekmeğin iç dokusunun daha güzel bir kıvam almasını ve yumuşacık olmasını sağlayacaktır.

1 KİLOGRAM UNDAN 5 ADET EKMEK NASIL YAPILIR?

1- Süt, su ve instant mayayı derin bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ekleyip güzelce karıştırın. Ardından mayanın aktifleşmesi için birkaç dakika bekleyin.

2- Maya aktifleştikten sonra üzerine tuzu ekleyin. Unu elekten geçirerek karışımın içine yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürün.

3- Hamurun üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatın. Ardından temiz bir örtü ile sarıp oda sıcaklığında yaklaşık 1 ile 1.5 saat arasında dinlendirin.

4- Hamur mayalandıktan sonra iki katına çıkacaktır. Unladığınız tezgaha hamuru alın ve 5 eşit parçaya ayırın.

5- Bezeleri çok hafif unlayarak somun ekmek şeklini verin.

6- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve ekmekleri yerleştirin.

7- Ekmeğin orta kısmına bir bıçak yardımı ile çizik atıp üzerini çok hafif unlayın.

8- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına su dolu ve ısıya dayanıklı bir kap koyun. Ardından ekmekleri fırına atın.

9- Ekmeklerin üzeri kızarıp kabuğu çıtır çıtır olana kadar 30-35 dakika arasında pişirin.

İşte ekmekleriniz hazır! Şimdiden yapacak herkesin eline sağlık, afiyet olsun...

ekmek Fiyat