25 Kasım 2024 Pazartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ekmek israfına son! İçerisine bir adet eklerseniz ekmek asla küflenmiyor...

Ekmekleriniz kısa sürede küfleniyor ve israf oluyorsa bu haberimiz sizin için. Ekmek poşetine ya da ekmekliğe bir adet eklediğinizde, asla küflenmediğini görecek ve çok şaşıracaksınız! İşte ekmeğin küflenmesini önleyen ve uzun süre taze kalmasını sağlayan o yöntem...

Ekmek israfına son! İçerisine bir adet eklerseniz ekmek asla küflenmiyor...

Türk mutfağının temel taşı ne diye sorsak şüphesiz çoğu kişiden ekmek cevabını alırız. Her yemeğin yanında tükettiğimiz ekmek, aynı zamanda bizim kültürümüzde özel bir değere de sahip. Dolayısıyla ekmeğin israf edilmesi hiç istenen bir durum değil. Ekmeğin en çok israf olmasına neden olan durum ise küflenmesi. Çünkü bayatlayan ekmek değerlendirilebiliyor olsa da küflenen ekmekleri ne yazık ki tüketmek kesinlikle sağlı değil. Peki, ekmeğin küflenmemesi için neler yapılabilir? Bu haberimizde sizlerle ekmeklerin çok daha geç küflenmesini ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayan birkaç pratik püf noktasını paylaşacağız. İşte ekmeğin küflenmesini önleyen o yöntemler...

EKMEĞİN KÜFLENMESİNİ İSTEMİYORSANIZ MUTLAKA DENEYİN

Ekmek israfına son! İçerisine bir adet eklerseniz ekmek asla küflenmiyor... - Resim : 1

Ekmeklerin küflenmesini önlemek aslında birkaç basit yöntemle mümkün. Özellikle ekmeğin küflenmemesi için doğru koşullarda saklanması son derece önemli. Ekmeği serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterirseniz küflenme problemi ile daha az karşılaşacağınızı göreceksiniz. Bunun yanı sıra ekmeği fırın ve ocak gibi ortamın ısısını artıran mutfak aletlerinden uzak tutmanızı öneririz.

Ekmeği doğru bir şekilde muhafaza ettikten sonra küflenmesini önleyen ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayan birkaç pratik püf noktasını da uygulayabilirsiniz. Ekmek poşetine veya ekmekliğe bir diş sarımsak koyarak küf sorununun önüne geçebilirsiniz. Yine aynı şekilde kuru karanfil de sarımsak ile aynı işlevi görecektir. Sarımsak ve karanfil sayesinden ekmeklerde oluşacak küfün önüne geçebilir ve ekmekleri uzun bir süre tüketebilirsiniz.

Küflü ekmek yemek ise sağlık açısından son derece zararlı. Uzmanlar, ekmeğin küflenen kısmının atılsa dahi kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Hatta küflü ekmeği koklamak dahi, solunum rahatsızlıklarına sebebiyet verebiliyor.

Son Dakika Haberleri EKMEK KÜFLENMEMESİ İÇİN NE YAPILIR EKMEK KÜFLENMESİ