23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

El açması börek hamuruna ne konulur? İşte çıtır çıtır olan patatesli parmak börek tarifi!

Bu tarifi hazırlamak size zor gelse de aslında tahmin ettiğiniz kadar zor değil. El açması börek hamuruna ne konulur diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! İşte çıtır çıtır ve patatesli olan parmak börek tarifinin tüm ayrıntıları haberimizin devamında...

El açması börek hamuruna ne konulur? İşte çıtır çıtır olan patatesli parmak börek tarifi!
A+ A-

Börek yaparken özellikle de el açması börek yaparken en zorlanılan nokta hamurunu hazırlamaktır. Çoğu kişi el açması börek hamuruna ne konulur ya da böreğin çıtır olması için ne yapmalıyım diye merak etmektedir. Bugün ise bu sorularınıza yanıt vereceğiz. Aynı zamanda çıtır çıtır olan patatesli parmak börek tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu tarifin tüm detaylarını takip ettiğinizde ve malzemeleri doğru ölçülerle yerleştirdiğinizde çok lezzetli parmak börekler elde edeceksiniz. O halde tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. İşte çıtır çıtır olan patatesli parmak börek tarifi!

El açması börek hamuruna ne konulur?

EL AÇMASI BÖREK HAMURUNA NE KONULUR?

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • DİĞER MALZEMELER
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 5 büyük boy patates
  • 3 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, nane

El açması börek hamuruna ne konulur? İşte çıtır çıtır olan patatesli parmak börek tarifi! - Resim : 2

ÇITIR ÇITIR PATATESLİ PARMAK BÖREK TARİFİ

  1. Öncelikle patatesleri haşlamakla işe başlayın.
  2. Geniş bir kaba un ve tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında 1 bardak suyu üzerine ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bu noktada suyu azar azar ekleyerek ilerleyin.
  3. 5 dakika kadar yoğurduktan sonra un serptiğiniz bir tezgaha hamuru koyarak orada da biraz yoğurun.
  4. Yumuşak ve ipeksi bir kıvam elde etmelisiniz. Sonrasında hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler haline getirin.
  5. Bu bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerine nemli bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
  6. O sırada bir tencerede soğanları kavurun, üzerine patatesleri ve baharatları ekleyin.
  7. Dinlenen bezeleri merdane yardımıyla açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste bir tabağa dizin. Üstünü bir poşetle kapatın ve 40 dakika daha dinlendirin.
  8. Dinlendikten sonra bezeleri tek tek alarak tezgaha alın ve açmaya başlayın. İnce bir hamur haline gelmelidir. Diğer bezeleri de üstüne ekleyerek aynı işlemleri yapın. İç harcı ekleyerek katlamaya başlayın.
  9. Artış olan tereyağına 1 yumurta ekleyip bu karışımı böreklerin üzerine sürün.
  10. 150 derecelik alt üst ısıtmalı fırında 25 dakika, fan ayarlı 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerini bezle örtün ve dinlendirin.

Son Dakika Haberleri parmak börek parmak börek tarifi parmak börek kalori parmak börek tarifi el açması parmak börek nasıl yapılır parmak börek yapılışı el açması börek parmak börek hamuru