28 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

El açması gibi olan 15 dakikada hazırlanan tepsi böreği! Yiyen herkes tarifini araştırıyor...

Her çeşit börek kahvaltı, akşam yemeği ya da gün buluşmaları demeden her sofraya çok yakışıyor. Siz de börek yemeyi çok seviyor fakat el açması yapmaya zamanınız yoksa endişelenmeyin! Hazır yufka kullanılarak yapılan tepsi böreği dakikalar içinde sofralara lezzet katıyor. Gelelim tarife...

El açması gibi olan 15 dakikada hazırlanan tepsi böreği! Yiyen herkes tarifini araştırıyor...

Tepsi böreği, hem pratik hem lezzetli olduğu için sıkça tercih ediliyor. Sizin için kıyma ve peynirin bir arada buluştuğu bir tarif hazırladık. Dilerseniz böreğin içini kendi damak tadınıza göre farklı malzemelerle yapabilirsiniz. Son olarak tarifi hazırladığınızda çıtır çıtır olmasını isterseniz sıcak hâliyle üzerine tereyağı sürebilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken tepsi böreği tarifini detaylı olarak inceleyelim.

TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ

El açması gibi olan 15 dakikada hazırlanan tepsi böreği! Yiyen herkes tarifini araştırıyor... - Resim : 1

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

  • Böreğin sosu için bir kâseye yumurtaları kırın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı, süt ve bir miktar tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Böreği yapacağınız tepsinin tabanına ve kenarlarına tereyağı sürün.
  • Bütün bir yufkayı tepsinin tabanına koyun ve buruşturarak ortaya kadar toplayın. Yufkanın kenarlarından bir kısmını üzerine kapamak için dışarıya ayırın.
  • Yufkanın üzerine sostan dökün.
  • Ortadan ikiye kopardığınız yufkaları tek tek üzerine dizmeye başlayın. 
  • Dizdiğiniz her katmana bir miktar sos dökün.
  • Böreğin iç harcını hazırlamak için soğanı küp küp doğrayın.
  • Tavayı ocağa koyup üzerine kıymayı ekleyin.
  • Kıyma kavrulup suyunu saldığında üzerine soğanları ilave edin.
  • Yüksek ateşte kavurduğunuz harca tuz ve karabiberi ekleyin. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da koyabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika daha kavurup altını kapatın.
  • Tepsideki üçüncü yufkanın yarısına kıymalı iç harcı, diğer yarısına elinizle küçük parçalara ayırdığınız peyniri serpiştirin.
  • Kalan yufkaları da elinizle koparıp güzelce tepsinin üzerine dizin.
  • Tüm yufkalar bitince kenarlarından sarkan parçaları üzerine kapatın. Kalan tüm sosu üzerine eşit şekilde gezdirin.
  • Dilerseniz üzerine çörekotuyla süsleme yapabilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Son olarak tepsi böreğini dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Son Dakika Haberleri