Elmalı turta nasıl yapılır? İşte en kolay elmalı turta tarifi!
Elmalı turta elma ile yapılan en lezzetli tatlılardan biridir. Hem herkesin çok sevdiği hem de hazırlaması kolay olan bu tarifi canınız tatlı çektiği zamanlarda yapabilirsiniz. Peki elmalı turta nasıl yapılır? İşte en kolay elmalı turta tarifi!
Elmalı turta, elma dilimleri veya rendelenmiş elma ile doldurulur ve tatlı bir hamur ile kaplanan üzerine şekiller yapılan bir tatlıdır. Bu tatlıyı herkes çok severek tüketir. Bu tatlıyı hemen hemen her kafede görürsünüz o yüzden oldukça popüler bir tatlıdır. Elmalı turta sıcak ya da soğuk servis edilebilir ve yanında vanilya dondurma veya taze çırpılmış krema ile de lezzetine lezzet katar. Elmalı turta, özellikle sonbahar ve kış aylarında akıllara gelir ve hemen yapılmak istenir. Tam da mevsimi gelmişken bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki elmalı turta nasıl yapılır? İşte en kolay elmalı turta tarifi!
EN KOLAY ELMALI TURTA TARİFİ!
MALZEMELER
- 1 adet hazır tart kabuğu
- 4-5 adet elma
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Fırını 180 derecede önceden ısıtın.
- Hazır tart kabuğunu tart kalıbına yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın.
- Elma dilimlerini bir kasede toz şeker, tarçın ve limon suyu ile karıştırın.
- Hazırlanan elma karışımını tart kabuğunun içine dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
- Elma dilimlerinin üzerine tereyağı parçalarını serpiştirin.
- Turta kabını fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika boyunca elmalı turta kabuğu altın rengini alana kadar pişirin.
- Turta fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpmeyi unutmayın!