23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Elmalı Turta Tarifi: Elmalı turta nasıl yapılır?

Harika sunumu ve eşsiz kokusu ile yemekten keyif alacağınız bir lezzeti denemeye ne dersiniz? Fırından yeni çıkmış elmalı turta gibisi yoktur. O zaman sizi elmalı turta tarifi ile baş başa bırakalım...

Elmalı Turta Tarifi: Elmalı turta nasıl yapılır?
A+ A-

MALZEMELER

HAMUR İÇİN:

-2 adet yumurta
-250 gr margarin(eritilecek)
-Yarım çay bardağı süt
-8 yemek kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-5 su bardağı un

İÇ MALZEMELERİ:

4 adet kırmızı elma
8 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı çekilmiş ceviz

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri (piştikten sonra)
Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Elmalı turtanın hamurunu yoğuracağınız kaba erittiğiniz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırın.

Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.

Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencereye alıp şekeri ekleyin. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve tarçını ekleyip karıştırın.

Turtayı pişireceğimiz kabı hafif sıvı yağ ile yağlayın.

Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırın. Hamuru kabımıza yayın. Elma harcını hamurun üzerine yayın.
Üstüne şeritleri yapın ve yumurta sarısı sürün.

Elmalı turtayı 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. 

Turta piştikten sonra pudra şekeri serpin.

Elmalı turtamız servise hazır, afiyet olsun.

Son Dakika Haberleri ELMALI TURTA ELMALI TURTA TARİFİ ELMALI TURTA NASIL YAPILIR?