En kabarmayan hamur bile balon gibi kabarıyor! İşte kabarmayan hamuru çıldırtacak yöntemler
Hamurunuz ne yaparsanız yapın kabarmıyorsa, yönteminizi değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Hamurunuzu çıldırtacak, balon gibi yapacak o yöntemleri sizin için derledik...
Hamur işlerinin lezzetinin ve dokusunun sırrı, kabarmayan hamurun doğru şekilde kabartılmasında yatıyor. Kabarmayan hamurlar sinir bozucu olabilir ve hamur işinizin lezzetini bozabilir. İşte en kabarmayan hamuru bile kabartan, hamuru çıldırtacak yöntemler...
HAMUR KABARTMA YÖNTEMLERİ
1. MALZEMELERİN ORANI
Hamurun iyice kabarması için kullanacağınız malzemelerin oranına dikkat etmeniz gerekmektedir. Malzeme oranına dikkat edilmediğinde, hamur kabarmayabilir.
2. SABIRLI OLUN
Hamurun dilediğiniz gibi kabarması için zaman gerekir. Hamurunuza kabarabilmesi için gerekli zamanı tanıyın. Genellikle 20-30 dakika beklemek, hamurun kabarması için yeterlidir.
3. KULLANDIĞINIZ KABI DEĞİŞTİRİN
Hamurun dilediğiniz gibi kabarması için, daha geniş bir hamur kabı kullanmalısınız. Bu şekilde, hamurunuz daha fazla kabaracaktır.
4. HAMURU İYİCE YOĞURUN
İyice yoğurulan hamur, dilediğiniz gibi kabaracaktır. İyi bir şekilde yoğurmak, hamurunuzun hacmini artırmanıza yardımcı olacaktır.
5. HAMURU MAYALANDIRIN
Hamurun iyice kabarması için, kaliteli bir mayayla mayalandırmanız gerekir. Genellikle ılık bir ortam, hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olur. Bunun için hamurunuzu sıcak bir yerde, örneğin fırında veya üzerine ılık bir örtü örterek mayalandırabilirsiniz.