22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

En kolay patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında patlıcan kebabı tarifi...

Kebabın en sevilen hali patlıcan kebabının tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki evde patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan patlıcan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...

En kolay patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında patlıcan kebabı tarifi...
A+ A-

Patlıcanlar halka halka doğransın, bol baharatlı, sarımsaklı köftemiz yoğrulsun. Domatesler, biberler yıkansın, doğransın, sıralarını beklesinler bir köşede. Çünkü nefis bir yemek tarifi için mutfaktayız bugün.

Evet doğru tahmin ettiniz, patlıcan kebabı yapıyoruz. Patlıcanları fırında biraz pişirdikten sonra aralarına köfteleri yerleştiriyoruz. Bir patlıcan bir köfte derken tüm tepsiyi dolduruyor, üzerine domates ve biberleri diziyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor ve afiyetle tüketiyoruz...

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 su bardağı bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
3 adet kiraz domates(boş yerlere eklemek için)

Üzeri için:

1 yemek kaşığı domates salçası
1su bardağı sıcak su
1 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
2 adet yeşil biber
1 diş ezilmiş sarımsak

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz.

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.

2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.

Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.

İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.

Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.

Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.

Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tercihen turbo veya fanlı fırında 50-60 dakika kadar pişirin.

Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

Patlıcan patlıcan kebabı yemek tarifi