20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

En kolay ve farklı irmik helvası tarifi! İddia ediyoruz bu kadar lezzetlisini yemediniz! Kara gözlüm helvası tarifi...

İrmikli yapılan kolay tatlı tarifleri serisine bir yenisini ekliyoruz! Üstelik bu tarif irmik helvasının en lezzetli hali. İşte karşınızda bir tadanının tabak tabak yemek isteyeceği kara gözlüm helvası tarifi...

En kolay ve farklı irmik helvası tarifi! İddia ediyoruz bu kadar lezzetlisini yemediniz! Kara gözlüm helvası tarifi...

Bugün sizlerle irmik helvasının tartışmasız en lezzetli halini paylaşacağız. Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan irmik helvasına kolay kolay kimse hayır diyemez ama bu tarifi tadanlar inanın parmaklarını yiyecek. İşte karşınızda tatlı krizlerinizin bir numaralı kurtarıcısı olacak kara gözlüm helvası...

KARA GÖZLÜM HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için:

1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata

KARA GÖZLÜM HELVASI NASIL YAPILIR?

1- Öncelikle tencereye toz şekeri ekleyin. Üzerine süt ve suyu ilave edin.

2- Kısık ateşte, kaynatmadan, yalnızca şeker eriyene kadar pişirin. Ardından içerisine kakao ve çikolatayı ekleyip güzelce karıştırın.

3- Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyun. Ardından üzerine irmiği ekleyin.

4- İrmiklerin rengi hafif değişene kadar kısık ateşte güzelce kavurun.

5- İrmiklerin rengi tamamen değiştiğinde hazırladığını şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

6- İrmik şerbeti çektikten sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika demlenmesi için dinlendirin.

7- İlk sıcağı çıktıktan sonra ya da arzu ederseniz soğuduğunda irmik helvanızı servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...

Tarif