En kötü yönetilen üniversite: Şırnak
Şırnak Üniversitesi, 126 devlet üniversitesi arasındaki ‘Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet’ sıralamasında en sonda yer aldı.

Adı FETÖ yapılanması ve “hamiline kadro” iddialarıyla gündemden düşmeyen Şırnak Üniversitesi, bir araştırmaya göre devlet üniversiteleri arasında “en kötü yönetilen üniversite” çıktı. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na göre Şırnak Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında öğrenci memnuniyeti sıralamasında da sondan dördüncü. Vatan Partisi, Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış’ın FETÖ’nün firari sözde akademi imamı Şerif Ali Tekalan’a bağlılık mektubu yazdığı iddiasını belgeleriyle yargıya taşımıştı.
KARİYER DESTEĞİ YETERSİZ
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nca yapılan araştırmaya göre, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” açısından devlet üniversiteleri arasında en düşük puanı alan Şırnak Üniversitesi en son sıraya yerleşti. Öğrenci Memnuniyet Ölçeği öğrencilerin üniversitelerini 6 alanda değerlendirmeleri amacıyla geliştirildi. 60 maddelik ölçekte 6 alan yer aldı. Bu alanlar şöyle:
Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı, Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği ve Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği. Şırnak Üniversitesini sıralamada sona düşüren “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” alanında, “Öğrenci işleri, sınav programları, akademik takvim, yönetime katılım, yöneticilere erişim, yönetsel işleyişin etkililiği ve duyarlılığı” başlıklarını ölçen sorular yöneltildi. “Kariyer Desteği ve Yardım” sıralamasında da Şırnak Üniversitesi 126 devlet üniversitesi arasında 124’ncü sırada yer aldı. Üniversite, “Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği” sıralamasında da yerini korudu. Şırnak Üniversitesi, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” açısından 125’nci oldu.
GENEL MEMNUNİYET DÜZEYİNDE SON BEŞTE
“Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Düzeyi” açısından sıralanmasında ise Şırnak Üniversitesi son beşte yer aldı. Öğrenci memnuniyet düzeyinin en düşük olduğu 5 üniversite ise şöyle: İzmir Demokrasi Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi. Memnuniyet düzeyinin en yüksek kurum İzmir Teknoloji Üniversitesi. Bu üniversiteyi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi takip ediyor. Araştırmada üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrenci sayıları, cinsiyet oranları, fakülte sayıları dikkate alınarak örneklem oluşturuldu. 2023 yılının 1 Nisan ve 30 Mayıs günleri arasında anket uygulanarak sonuçlara ulaşıldı. Araştırmayı Prof. Dr. Engin Karadağ, Prof. Dr. Cemil Yücel yürüttü.
YÖK SESSİZ
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, 9 basın açıklamasıyla Şırnak Üniversitesindeki FETÖ’cü yapılanmayı teşhir etti. Olayı belgeleriyle yargıya taşıdı. Aydınlık Şırnak Üniversitesi’ndeki kişiye özel ilanları defalarca haber yaparak gündeme getirdi. Yasa dışı ilanlar, Sayıştay raporuna da girdi. Yükseköğretim Kurulu ise sessizliğini koruyor.
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.