24 Aralık 2024 Salı
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

En pratik ikramlık: Hazırlanması kolay ve az malzemeli irmikli lokum tarifi

İrmikli tatlıları seviyorsanız irmikli lokum vazgeçilmeziniz olacak. Özellikle çay saatleri için pratik bir ikramlık arıyorsanız bu tarif tam da size göre. İşte karşınızda hazırlanması kolay, az malzemeli irmikli lokum tarifi...

En pratik ikramlık: Hazırlanması kolay ve az malzemeli irmikli lokum tarifi
İrmikli Lokum

İrmikli tatlı tarifleri, hafiflikleri ve lezzetleri ile çay saatlerinin vazgeçilmezi oluyor. Bugün sizlere vereceğimiz irmikli lokum tarifi ise hem çok pratik hem de çok lezzetli. İddia ediyoruz bu tariften sonra bir daha dışarıdan hazır lokum almak istemeyecekseniz. Kalem ve kağıdınız hazırsa karşınızda irmikli lokum tarifi...

İRMİKLİ LOKUM İÇİN MALZEMELER

  • 8 yemek kaşığı irmik (130 gram)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (250 gram)
  • 3 su bardağı süt (600 ml.)
  • 5 yemek kaşığı süt tozu (100 gram)

Servisi için:

  • 1 su bardağı toz Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 30 tane fındık

İRMİKLİ LOKUM NASIL YAPILIR?

1) Derin bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

2) Hazırladığını muhallebiyi soğumaya bırakın. 

3) Muhallebinin yarım saat soğumasını bekledikten sonra içerisine süt tozunu ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzemeler bütünleşene kadar çırpın. 

4) Tencerenin kapağını kapatıp hazırladığınız irmikli muhallebiyi soğuması için buzdolabında iki saat dinlendirin.

5) Bir kaseye su koyun. Ellerinizi sık sık bu suyla ıslatarak soğuyan irmikli muhallebiden ceviz  büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları avcunuzun içinde yuvarlayın.

6) İki farklı tabağa Hindistan cevizini koyun. Tabaklardan birine tarçın ilave edip güzelce karıştırın.

7) İrmik toplarının yarısını sade Hindistan cevizine, kalanını ise tarçınlı karışıma bulayıp servis tabağına yerleştirin.

8) İrmikli lokumların ortasına birer fındık ya da tercihinize göre badem ekleyin. Üzerlerine hafifçe bastırarak tam olarak lokum şeklini almasını sağlayın.

İşte çay saatlerinizde yapabileceğiniz pratik irmik lokumları hazır! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

Son Dakika Haberleri İRMİKLİ TATLI İRMİKLİ LOKUM İRMİK TATLISI