Eşsiz lezzetiyle köri soslu tavuk tarifi: Köri soslu tavuk tarifi nasıl yapılır?
Köri soslu tavuk günümüzde en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Köri soslu tavuk tarifi, körinin ve tavuğun eşsiz tadının birleşmesiyle oluşan bir lezzettir. İşte eşsiz lezzetiyle köri soslu tavuk tarifi...
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Servisi İçin:
1/ 4 demet maydanoz
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Sıvı yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü aktarın.
Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada tereyağını sos tenceresinde eritin.
Unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın.
Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu, köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com