Tarım toprakları ‘Toprak Gönüllüleri’ ile iyileşecek
ETi Burçak ve WWF-Türkiye, “Toprak Gönüllüleri” projesi ile Anadolu’da çiftçilerle birlikte tarım topraklarının iyileştirilmesini hedefliyor. 'ETi Burçak & WWF-Türkiye Toprak Gönüllüleri', çiftçilere toprak koruma yöntemlerini uygulamalı olarak anlatacak
Türkiye’de tarımın ve buğday üretiminin sürdürülebilirliği ve gelişmesi için 15 yıldır işbirliği yapan ETi Burçak ve WWF-Türkiye, “Toprak Gönüllüleri” projesi ile Anadolu’da çiftçilerle birlikte tarım topraklarının iyileştirilmesini hedefliyor. İlk aşamada İç Anadolu bölgesinde Konya, Ankara, Eskişehir, Çorum, Yozgat ve Sivas illerine giderek çiftçileri tarlalarında ziyaret edecek olan “ETi Burçak & WWF-Türkiye Toprak Gönüllüleri”, çiftçilere toprak koruma yöntemlerini uygulamalı olarak anlatacak.
YAKITTAN YÜZDE 85 TASARRUF
İşbirliklerinin yeni safhası olarak açıkladıkları ETi Burçak & WWF Türkiye Toprak Gönüllüleri çalışmasını kamuoyuyla paylaşan ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz ve WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, gelecek dönemde atacakları adımları ETi Burçak’ın yeni marka elçisi Kıvanç Kasabalı’nın da katılımıyla düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı. Eskişehir’in Çifteler ilçesinde gerçekleştirdikleri koruyucu tarım uygulamalarıyla çiftçilerin yakıttan yüzde 85 ve işçilikten de yüzde 70 tasarruf sağlamasına katkı sağladıklarının bilgisini veren Ercan Öz, şöyle devam etti:
“Toprak Gönüllülerimizle onarıcı tarımın toprak sağlığına etkilerini çiftçilere aktarabilmeyi hedefliyoruz. Bu paralelde de Eskişehir, Şanlıurfa, Aydın ve Tekirdağ illerinde onarıcı tarım yapan çiftçi ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ve 100 ziraat mühendisi öğrencinin çiftçimizle, deneyim paylaşımı gerçekleştirerek, uygulamaların yerinde görülmesi ve deneyim paylaşılmasının sağladık. Bu yıl yine ziraat fakültelerinden öğrencilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz ve üç gün sürecek Toprak Kampı’nda 20 ziraat mühendisliği öğrencisi, onarıcı tarım konusunda uzmanlardan teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Eğitimleri tamamlayan bu gençlerimiz, sürecin sonunda “ETi Burçak Toprak Gönüllüleri” olacak ve öğrendiklerini sahada çiftçilere uygulamalı bir şekilde gösterecek.”