19 Eylül 2024 Perşembe
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Etlerinizi saklamanın püf noktasını kasap ustası verdi. Etiniz ziyan olmasın…

Kurban etini 1 yıl bozulmadan saklamanın püf noktasını işin ustası verdi. Böylece etleriniz bir yıl boyunca lezzeti kaçmadan kalacak.

Etlerinizi saklamanın püf noktasını kasap ustası verdi. Etiniz ziyan olmasın…
A+ A-

Milyonlarca Müslüman Kurban Bayramı’na sayılı günler kala heyecan yaşamaya başladı. Ev hanımları ise kurban etlerini nasıl muhafaza edeceğini araştırıyor.

Kurban etlerini saklamanın bir püf noktası var. Kurban kesildikten sonra eti 4-5 saat kadar dinlenmeye ve soğumaya bırakın. Ardından dinlenen eti doğramaya ve pay etmeye başlayın. Kıyma ve kavurma etlerinizi paylarla birlikte ayırın. Daha sonra kavurmalık etleri güzelce pişirin. Pişirdiğiniz eti leğen ya da derin kaplara alın. Burada yağda donan etleri buzdolabı poşetlerine koyarak muhafaza edebilirsiniz.

Etlerinizi saklamanın püf noktasını kasap ustası verdi. Etiniz ziyan olmasın… - Resim : 1

ETİ HAZIRLAMADAN ÖNCE BU DETAYA DİKKAT

lezzet.com.tr’de yer alan bir habere göre kurban etinin kesildiği gün pişirilmemesi bunun yerine 12 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Böylece etin lezzetinin daha da artacağı söyleniyor.

Kurban etinin sıcaklığının düşürülmesi için ilk 4-5 saat buzdolabında bekletilmedi. Fakat uzun süre saklanacaksa uygun boyutlar haline kesilerek havayla temas etmeyecek şekilde poşetlenmesi gerekiyor.

MUTLAKA DONDURUCUDA BEKLETİN

Kurban etini uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabının dondurucu bölümünü kullanabilirsiniz. Kurban eti buzdolabının normal kısmında en fazla 5-6 gün saklanabilirken, daha uzun saklamak için mutlaka dondurucu kısmı kullanılmalıdır. 

Etlerinizi saklamanın püf noktasını kasap ustası verdi. Etiniz ziyan olmasın… - Resim : 2

Birkaç gün içerisinde dondurucuya konulmayan ve tüketilmeyen etler, kokmaya ve yeşillenmeye başlar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda etin bozulan kısımları kesilerek atılmalı ve tüketilmemelidir. 

Diğer et türlerine göre daha çabuk bozulan kıyma, buzdolabında en fazla 3 gün bekletilmelidir. Etleri keserken mutlaka temiz malzemeler kullanılmalıdır. İsteğe göre etler kavurma yapıldıktan sonra hava almayan poşetlerde muhafaza edilebilir.

Kaynak: lezzet.com.tr

Görsel kaynak: Sedadanlezzetler, Harunaksu

Derleme: aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri