22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ev hanımları biliyor ama kimseye söylemiyordu! Tane tane meyhane pilavı tarifi

Meyhane pilavı, sofralarımızı süsleyen lezzetlerden biridir. Meyhane pilavının kıvamını tutturmak oldukça zordur. İşte ev hanımlarının bildiği ama kimseye söylemediği tane tane meyhane pilavı tarifi...

Ev hanımları biliyor ama kimseye söylemiyordu! Tane tane meyhane pilavı tarifi

Meyhane pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bulgurun sebzelerle buluşmasıyla hazırlanan bu pilavın tane tane yapılabilmesi için bazı püf noktalar vardır. İşte ev hanımlarının bilip de söylemediği tane tane meyhane pilavının yapımı için gerekli malzemeler ve adım adım tarifi...

TANE TANE MEYHANE PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

Ev hanımları biliyor ama kimseye söylemiyordu! Tane tane meyhane pilavı tarifi

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan
3 orta boy yeşil biber
2 orta boy dolmalık kırmızı biber
1 büyük domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
1.5 su bardağı pilavlık iri bulgur
3 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

1. Tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. 1 adet doğranmış kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
2. Renk alan soğanların üzerine, doğradığınız yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. İnce dilimlenmiş sarımsak, doğranmış domates, 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçasını, baharatları da ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Ardından 1.5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve birkaç dakika kavurun.
5. 3 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra birkaç dakika dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
6. Pilavınız tane tane pişip suyunu çekinceye kadar kapağını kapalı tutun ve ardından demlenmeye bırakın.

Tarif meyhane pilavı tarifi