Ev yapımı şekersiz dondurma tarifi! Üç malzemeli dondurma tarifi nasıl yapılır?
Ev yapımı katkısız ve sadece 3 malzemeli dondurma hazırlıyoruz. İşte evde yapabileceğiniz katkısız ve pratik çubuk dondurma tarifleri...
Yanlış duymadın sevgili okur. Sadece üç malzemeyle sıcak havalardan kaçıp, kendini Maldivler'de bir deniz kıyısında hissedebilirsin. İçini yakan sıcaklardan bu dondurmayla kaçıp, ''Oh be dünya varmış.'' diyebilirsin. İhtiyacın olan sihirli malzemeleri sayıyoruz; muz, bal, ceviz.
Biz biraz daha şekerli sevdiğimiz için bu dondurmanın içine biraz bal ekledik. Dondurmayı balsız, muzun kendi şekeriyle de hazırlayabilir, afiyetle mideye indirebilirsiniz. Dondurmanın sırrı marketlerde, manavda, pazarda görüp, yüzüne çok bakmadığımız kabuğu hafif kahverengi muzlarda. Tam olgunlaşmış muzlar dilimleniyor ve buzlukta soğuyor. İyice buz tutan muzlar blendarda eziliyor, kremamsı bir kıvam alıyor.
ÜÇ MALZEMELİ DONDURMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
7-8 adet ceviz
ÜÇ MALZEMELİ DONDURMA TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Kullanacağınız muzları iyice olgunlaşmış muzlardan seçmeye çalışın. Muzları dilimleyerek vaktiniz varsa bir gece, yoksa en az 4 saat buzlukta bekletin. Damak zevkinize göre bal miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz bal yerine fıstık ezmesi, fındık ezmesi de kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz hiçbir şey eklemeden de dondurmanızı hazırlayabilirsiniz.
ÜÇ MALZEMELİ DONDURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?
Muzların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz muzları orta büyüklükte dilimleyin.
Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın. Dondurucuda bir gece, vaktiniz yoksa en az 4 saat donmaları için bekletin.
Donan muzları çıkarın. Oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin.
Ardından robotunuza ya da blender'ın içerisine donan muzları aktarın.Muzları yavaş yavaş ezmeye başlayın. Belli aralıklarla kenarda kalan muzları spatula yardımıyla içeriye alın.Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır. Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın.
Dilerseniz bu şekilde hemen tüketilebilirsiniz. Ya da bir kaba aktarın üzerini streçleyip dondurucaya kaldırın.
İyice donduktan sonra çıkarın cevizle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaynak: Yemek.com