01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde 1 kaşık sumak varsa yapın! Ekşili kuru dolma tarifi

Geleneksel kuru dolmaya lezzet katan, ekşiseverlerin favorisi olan ekşili kuru dolma tarifini ve sadece 1 yemek kaşığıyla lezzet katan püf noktasını sizin için derledik.

Evde 1 kaşık sumak varsa yapın! Ekşili kuru dolma tarifi

Kuru dolma, ülkemizin neredeyse her yöresinde sevilerek pişirilen ve tüketilen bir yemektir. Kuru dolmayı ekşi yapmak için nar ekşisi kullanmanıza hiç gerek yok. Geleneksel kuru dolma tarifine ekleyeceğiniz tek madde 1 kaşık sumak. İşte 1 kaşık sumakla ekşili kuru dolma tarifi...

EKŞİLİ KURU DOLMA TARİFİ

MALZEMELER

Evde 1 kaşık sumak varsa yapın! Ekşili kuru dolma tarifi

15 tane kurutulmuş dolmalık patlıcan
2 soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 susuz domates
Yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
Tuz, pulbiber, karabiber

ÜZERİ İÇİN;

Zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

1. Kuru patlıcanları 10 dakika kaynatın.
2. Soğanı küp küp doğrayın. Pirinç, baharat, domates ve salçayı ilave edin.
3. Patlıcanları bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye patlıcanları dizin.
4. Patlıcanları kaynattığınız sudan 1 bardak su ayırın ve süzün. 1 bardak suya bir kaşık sumak ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sumak, dolmaya ekşiliğini verecek.
5. Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin ve dolmaların üzerine yerleştirin.
6. Üzerinde zeytinyağı gezdirerek 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Tarif ekşili kuru dolma tarifi