25 Kasım 2024 Pazartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde 200 gram kıyma varsa deneyin! Hem doyurucu hem lezzetli sömelek köfte tarifi

Bu köfteyi yapmak için yalnızca 200 gram kıyma yetiyor! Hem doyurucu oluyor hem de lezzeti ile iştah kabartıyor. İşte karşınızda evinizde 200 gram kıyma varsa mutlaka denemeniz gereken sömelek köfte tarifi...

Evde 200 gram kıyma varsa deneyin! Hem doyurucu hem lezzetli sömelek köfte tarifi

Yalnızca 200 gram kıyma ile hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir köfte tarifi ile karşınızdayız. Evinizde 200 gram kıyma varsa mutlaka denemeniz gereken sömelek köfte lezzeti ile damak çatlatırken aynı zamanda çok da doyurucu. Kağıt ve kalemler hazırsa tarifimize geçiyoruz.

SÖMELEK KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1,5 su bardağı ince bulgur (çiğ köftelik)
1/2 çay bardağı irmik
200 gram yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:
1 su bardağı çırpılmış yoğurt

SÖMELEK KÖFTE NASIL YAPILIR?

1) Geniş bir tepside çiğ köftelik bulgur ve 1,5 çay bardağı ılık suyu karıştırın ve 5 dakika bekleyip bulgurların şişmesini bekleyin.

2)İrmik, kıyma, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip tüm malzemeler birbirine iyice karışıp, macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

3) Kıyma harcından serçe parmağı kalınlığında köfteler hazırlayın.

4) Kaynayan suda köfteleri ortalama 5-6 dakika boyunca pişirin.

5) Köfteleri kaynayan suyun içerisinden alın.

6)Geniş bir tavada tereyağı, sıvı yağ, pul biber, toz kırmızı biber ve kuru naneyi kızdırın.

7) Sömelek köfteleri kızdırdığınız yağın içerisine atın ve bir iki kere çevirdikten sonra ocaktan alın.

8) Servis tabağına aktardığınız köftelerin üzerine çırpılmış yoğurt ve tavada kalan tereyağından biraz gezdirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Son Dakika Haberleri KÖFTE TARİFLERİ 200 GRAM KIYMA SÖMELEK KÖGTE