Evde en kolay trileçe nasıl yapılır? En kolay trileçe tarifi...
Trileçe çok sevilen tatlılardan biridir. Hafif bir tatlı olması sebebiyle günün her vaktinde rahatlıkla tüketilebilir. Bu tarifi evde yapmak da oldukça pratiktir. Evde en kolay trileçe nasıl yapılır? İşte çok lezzetli trileçe tarifi...
Trileçe çok sevilen tatlılardan birisidir. Hem çok hafif bir tatlı olması hem de pratik bir tarifi olması sebebiyle evde kolaylıkla hazırlayıp tüketebilirsiniz. Trileçe tatlısının ana malzemelerin biri süttür. Trileçe, süt, krema ve şekerin bir araya getirilerek oluşturulan bir tatlı olduğu için oldukça hafif ama bir o kadar da lezzetli bir tadı vardır. Bu tatlının oldukça yumuşak ve ıslak bir dokusu vardır. Bu tatlı ülkemiz haricinde de Balkan ülkeleri ve Orta Doğu'nun çeşitli bölgelerinde de yapılır. Tabii her bölgenin kendine özgü bir tarifi vardır ancak özünde yine bu temel bileşenler vardır. O halde bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Evde en kolay trileçe nasıl yapılır? İşte evde yapılabilen trileçe tarifi...
EVDE EN KOLAY TRİLEÇE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 paket kedi dilli bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya aroması
- Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi
- Kakao tozu veya rendelenmiş çikolata
YAPILIŞI
- İlk olarak süt ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Sonrasında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Sonrasında kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın. Dilerseniz vanilya özütünü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Toz vanilya da ekleyebilirsiniz. Karışımı buzdolabına kaldırıp orada bir süre bekletin.
- Kedi dilli bisküvileri süt-krema karışımına batırın ve bir kaba dizmeye başlayın.
- Daha sonra kalan süt-krema karışımını bisküvilerin üzerine dökün.
- Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 4 saat bekletin. Bir gece boyunca bekletmenizi öneririz.
- Sonrasında üzerine Hindistan cevizi, kakao ya da çikolata rendesi ekleyebilirsiniz.