Evde en orijinal San Sebastian nasıl yapılır?
Pastanelerde, kafelerde bayılarak yediğimiz San Sebastian tatlısını evde yapmak isterseniz bu tarif tam size göre! Evde en orijinal San Sebastian nasıl yapılır? merak ediyorsanız işte tarif!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Dışarıda San Sebastian Cheesecake'i yediyseniz ve çok beğendiyseniz bu içerik tam size göre! Pastanelerin ve kafelerin genellikle en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak evde de çok kolay bir şekilde bu tatlıyı yapabilirsiniz. Üstelik daha az maliyetle! Belli başlı püf noktalarıyla ve malzemeleriyle evde kolaylıkla bu tatlıyı yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
Hazırını çok severek tükettiğimiz San Sebastian tarifi nedir? Evde en orijinal San Sebastian nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bu soruların cevabı haberimizin devamında!
EVDE EN ORİJİNAL SAN SEBASTİAN NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler
- 4 adet yumurta
- 400 ml sıvı krema (2 paket krema)
- 400 gram labne (2 kutu labne)
- 500 gram sürülebilir beyaz peynir
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
- Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmakla başlayın.
- Sonrasında yumurtaları ve vanilyayı 4-5 dakika kadar çırpın.
- Peynirleri süzüp geniş bir tencereye aktarın.
- Kremaları da ekleyip çırpın.
- Sonrasında un ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın.
- Yumurtalı karışımı bu karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Kelepçeli bir kalıba pişirme kağıdı yerleştirdikten sonra cheesecake'i dökün.
- Fırında ilk 10 dakika 250, sonrasında 200 derecede 20-25 dakika kadar daha pişirin.
- Üstü kızarınca fırını kapatıp 20-30 dakika kadar fırında bekletin. (Salladığınızda biraz sallanan yapıda olmalı, o vakit fırını kapatabilirsiniz.)
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üstüne ister çikolatalı ister frambuazlı ister çilekli sos hazırladıktan sonra yiyebilirsiniz.
- En iyi buzdolabında 1 gün bekledikten sonra olacaktır.
- AFİYET OLSUN!