Yandex
13 Mart 2025 Perşembe
İstanbul 16°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde irmik varsa deneyin! 50 yıllık ustaların irmik helvası tarifi ortaya çıktı! Meğer içine o 2 malzemeyi ekliyorlarmış

Evinizde 2 su bardağı irmik varsa hemen bu tarifi deneyin! Çünkü 50 yıllık usta helvacıların irmik helvası tarifindeki sır çözüldü. Tadını değiştiren şey meğer içindeki o 2 malzemeymiş.

Evde irmik varsa deneyin! 50 yıllık ustaların irmik helvası tarifi ortaya çıktı! Meğer içine o 2 malzemeyi ekliyorlarmış

Son dönemlerde her şehirde helvacılar açılmaya başladı. Peki, oralardan yediğiniz irmik helvasında hiç bir fark hissetiniz mi? Ya da size daha lezzetli geldi mi? Cevabınız 'evet' ise bu tarif sizin için. İçine ekleyeceğiniz o iki malzeme lezzeti tamamen değiştiriyor. İşte 70 yıllık helvacıların irmik helvası tarifi...

TAHİNLİ İRMİK HELVASI TARİFİ

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)

TAHİNLİ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tereyağında irmiği bir güzel kavurun. Eğer fıstıklı irmik helvası yapmak istiyorsanız, irmikten önce fıstıkları kavurmayı unutmayın.

⭐Püf Noktası: İrmiğin köpürüne kadar kavrulmasına mutlaka özen gösterin.

Diğer tarafta irmik helvası için şerbeti hazırlayın.

⭐Püf Noktası: Şerbeti bir ölçü süt ve bir ölçü sudan yaparsanız dışarıda yediğiniz irmik helvasına daha yakın bir lezzet elde edersiniz.

İrmikler iyice köpürdüğünde şerbetini verin ve güzelce karıştırın.

Ardından şekerli vanilin ve 1 çay bardağı tahini ilave edip pişirin.

Helvanız bulgur bulgur ayrılmaya başladığında ocağı kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Tatlı Tarif