23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde irmik ve yoğurt varsa deneyin! Dünyanın en kolay şerbetli tatlı tarifi...

Dünyanın en kolay şerbetli tatlısını arıyorsanız bu tarifimiz sizin için. Fazla zaman ayırmadan, birkaç pratik adımla bu şerbetli tatlıyı hazırlayabilirsiniz. İşte karşınızda dünyanın en kolay tatlısı...

Evde irmik ve yoğurt varsa deneyin! Dünyanın en kolay şerbetli tatlı tarifi...

Dünyanın en kolay şerbetli tatlı tarifi ile karşınızdayız. İrmik ve yoğurt ile yapılan bu lezzetli mi lezzetli tatlı tarifi, çay saatlerinden özel günlere kadar tüm sofraların vazgeçilmezi olacak. İşte dünyanın en kolay şerbetli tatlı tarifi...

DÜNYANIN EN KOLAY ŞERBETLİ TATLI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı irmik
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon suyu

DÜNYANIN EN KOLAY TATLISI NASIL YAPILIR?

1) Yoğurt, irmik, kabartma tozu ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

2) Hazırladığınız harcı, yağladığınız borcama dökün. Eşit olarak yayılmasını sağlayın.

3) Borcamın ağzını streç filmle kapatın ve harcı 1 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

4) 1 saat sonra buzdolabından çıkardığınız harcı bir bıçak yardımıyla ince dikdörtgen parçalar oluşturacak şekilde dilimleyin.

5) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

6) Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbete limonu sıkın ve birkaç dakika sonra ocaktan alın.

7) Fırından çıkardığınız tatlıya ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökün.

8) Tatlı şerbetini çekince üzerini Hindistan cevizi ya da kıyılmış fındık gibi dilediğiniz malzemelerle süsleyin.

Şimdiden yapacak herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri DÜNYANIN EN KOLAY ŞERBETLİ TATLISI DÜNYANIN EN KOLAY TATLISI PRATİK TATLI TARİFLERİ İRMİK TATLISI TARİFİ İRMİKLİ TATLI TARİFLERİ