Evde közlenmiş patlıcan biber nasıl yapılır?
Közlenmiş olan tüm yemekler ana yemeklerinin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. En çok da közlenmiş patlıcan ve biber çok sevilir. Peki evde közlenmiş patlıcan biber nasıl yapılır? İşte o tarif!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Tüm ana yemeklerin yanına çok yakışan yemeklerden biridir közlenmiş mezeler. En çok da közlenmiş patlıcan ve biber tercih edilir. Közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcan marketlerde hazır olarak da satılıyor ancak bunları evde yapmak tahmin ettiğiniz kadar zor değil. Tam tersi evde yapmak daha kolay ve masrafsız. Üstelik çok daha sağlıklı ve masrafsız oluyor. O halde gelelim o müthiş tarife! Evde közlenmiş patlıcan biber nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edin.
EVDE KÖZLENMİŞ PATLICAN BİBER NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 10 adet kırmızı biber
- 3-4 dal maydanoz
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Patlıcan ve biberleri yıkayıp kurulayıp fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika kadar közleyin.
- Onlar közlenirken salata sosunu hazırlayın.
- Tuz, limon, zeytinyağını bir kasede karıştırıp üstüne sarımsakları rendeleyin.
- Patlıcan ve biberler közlendikten sonra kabuklarını soyup küp küp kasenin üzerine doğrayın.
- Üstüne maydanozları da ekledikten sonra hazır!