23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde Tteokbokki (Pirinç keki) nasıl yapılır? Lezzetli pirinç keki tarifi!

Tteokbokki, pirinç kekleri (tteok) ve acı biber sosu (gochujang) ile yapılan Kore mutfağının popüler bir yemeğidir. Peki evde Tteokbokki (Pirinç keki) nasıl yapılır? İşte o çok lezzetli tarif!

Evde Tteokbokki (Pirinç keki) nasıl yapılır? Lezzetli pirinç keki tarifi!
A+ A-

Tteokbokki pirinç kekleri ve acı sosla yapılan Kore mutfağına özgü bir lezzettir. Son zamanlarda bu yemeğin tarifi oldukça merak edilmeye başlandı. Bugün ise sizlere evdeki malzemelerinizle bu tarifi nasıl yapabileceğinizi anlattık. Eğer denemediyseniz mutlaka denemenizi öneriyoruz. Tteokbokki'yi daha fazla veya daha az acı yapmak için acı miktarını kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, isteğe bağlı olarak doğranmış sebzeler veya başka malzemeler ekleyebilirsiniz. O zaman şimdiden afiyet olsun!

Evde Tteokbokki (Pirinç keki) nasıl yapılır?

EVDE TTEOKBOKKİ (PİRİNÇ KEKİ) NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • PİRİNÇ KEKİ İÇİN
  • 200 gram pirinç unu
  • 200 mililitre kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • SOS İÇİN
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Yarım paket sosis
  • ÜZERİ İÇİN
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 çay bardağı mozzarella peyniri

Evde Tteokbokki (Pirinç keki) nasıl yapılır? Lezzetli pirinç keki tarifi! - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Pirinç ununa kaynar suyu yavaş yavaş ekleyin. Eklerken spatula yardımıyla karıştırın. Hamur kıvamına gelince yoğurun.

  2. Hamuru ısıya dayanıklı streç veya kapak yardımıyla hafif açıklık kalacak şekilde kapatın. Mikrodalga fırında 2 dakika boyunca pişirin.

  3. Hamuru spatula yardımıyla ezin. Hafif elinizle de yoğurun. Bu işlemi 3 defa gerçekleştirin.

  4. Tezgaha susam yağı veya çiçek yağı dökün ve hamuru tezgaha alın. Bir plastik bardak yardımıyla hamuru 20-25 dakika boyunca dövün. 15-20 dakika boyunca da el ile yoğurun. Sakız kıvamına gelmelidir.

  5. Hamura şekil vermek için hamuru silindir hale getirin ve eşit boylarda kesin. Sos pişirene kadar pirinç keklerini hafif yağlayıp buzdolabına kaldırın.

  6. Sosu için sosis hariç tüm malzemeleri ekleyin. Sos kaynayınca sosisleri ekleyin. Sosisler hafif pişince pirinç keklerini ekleyin. 10 dakika orta ateşte pişirin sonrasında hazır olacak.

Son Dakika Haberleri Evde Tteokbokki (Pirinç keki) nasıl yapılır Tteokbokki Tteokbokki tarifi pirinç keki pirinç keki tarifi