22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları...

Tulumba tatlısı Türk mutfağında çok severek tüketilen şerbetli bir tatlıdır. Yoğun bir lezzeti olması sebebiyle aynı zamanda tatlı isteğini fazlasıyla karşılar. Peki evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte evde tulumba tatlısı yapmak için püf noktalar...

Evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları...
A+ A-

Tulumba tatlısı, özellikle Türk mutfağında severek tüketilen bir tatlıdır. Ama Türk mutfağı haricinde de Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde popüler olan bir tatlıdır Tulumba tatlısı. Hamurun kızartılması ve şerbetle buluşturulmasıyla yapılan lezzeti yoğun bir tatlıdır. Tulumba tatlısı yenildikten sonra genellikle tatlı ihtiyacı fazlasıyla karşılanır. Bu tatlının şekli çoğu zaman ince ve uzun silindirik şekillerde olur ancak daha küçük ve yuvarlak şeklinde de yapıldığı bilinir. Dışı kıtır kıtır içi yumuşak olan bu tatlının ayrıntılarını sizle paylaşacağız. Siz de evde denemeyi unutmayın! Evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi...

Evde tulumba tatlısı nasıl yapılır?

EVDE TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • Hamur İçin
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • Kızartma İçin
  • Sıvı yağ
  • Şerbet İçin
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekerinizi bir tencereye aktarın ve şekeri eritin. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip ocaktan alın.
  2. Hamuru hazırlamak için su ve tereyağını bir tencerede orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Hamur top halini alana kadar karıştırmaya işlemini yapın.
  3. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurtayı ekledikten sonra karıştırın. Hamur pürüzsüz ve parlak bir kıvam alsın.
  4. Kızartma işlemine geçmek için sıvı yağı derin bir tavada kızdırın ve hamuru sıkma torbasına doldurun.
  5. Sıkma torbasıyla yağın içerisine uzun ve silindir şeklinde hamurları sıkın. Hamurları 2-3 dakika boyunca kızartın.
  6. Kızarttığınız hamurları şerbetle buluşturun ve birkaç dakika şerbette bekletin.
  7. Sonrasında tatlıları başka bir tabağa aktarın ve kalan şerbeti de üzerine dökün. Şerbetin iyice çekmesi için tatlıyı birkaç saat bekletin.

Son Dakika Haberleri tulumba tatlısı evde tulumba tatlısı tulumba tatlısı nasıl yapılır tulumba tatlısı tarifi