31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Evde un varsa hemen deneyin! Tadına bakan şoke olacak! Baklava tadında pratik tatlı tarifi...

Biraz un ve biraz şekerle hazırlayabileceğiniz dünyanın en kolay tatlı tarifiyle karşınızdayız. Canınız baklava çektiyse bu tarifi hemen deneyin. İşte karşınızda baklava tadında pratik tatlı tarifi...

Evde un varsa hemen deneyin! Tadına bakan şoke olacak! Baklava tadında pratik tatlı tarifi...

Tatlılar sofralarımızın olmazsa olmazı. Hele ki baklava... Hemen hemen her Türk'ün en sevdiği tatlı baklavadır desek abartmış olmayız herhalde. Ancak baklavayı evde yapmak hem zor hem de çok zahmetli. Ama merak etmeyin canınız baklava çektiğinde sadece yarım saatte hazırlayabileceğiniz çok pratik bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. işte karşınızda baklava tadında pratik tatlı tarifi...

BAKLAVA TADINDA TATLI İÇİN MALZEMELER

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tane vanilya şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

BAKLAVA TADINDA TATLI TARİFİ

Şimdi gelelim tatlımızın tarifine. Hazırlığımıza ilk olarak şerbet ile başlıyoruz. Sonrasında hamurunu hazırlayıp, pişirip şerbetini döküyoruz. İşte tarif:

1. Suyu ve şekeri küçük bir tencereye alın ve kaynatın. Ara ara şerbeti karıştırın ve kaynadıktan sonra üç damla limon sıkarak şekerlenmesini önleyin.

2. Tatlının hamuru için sütü ve yumurtayı bir kaba alın ve güzelce çırpın. Ardından sıvı yağı karışımın içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Hamura şekerli vanilini ve kabartma tozunu ekleyin ve ardından yavaş yavaş unu ilave edin.

4. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

5. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde içerisine cevizleri ekleyip biraz daha yoğurun.

6. Yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve hamuru tepsinin orta kısmına alıp yaymaya başlayın.

7. Hamuru güzelce yaydıktan sonra eşit şekilde kesin. Bu aşamada tatlıya istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ancak biz baklava dilimi şeklinde kesmenizi tavsiye ederiz.

8. Tatlıyı 200 derecece önceden ısıtılmış fırına verin ve fırını 180 dereceye düşürerek pişirin.

9. Tatlının üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin.

10. Tatlıyı fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökün.

Baklava tadında tatlıyı soğuduktan sonra servis edip afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

baklava Tarif