Evde Urfa kebabı nasıl yapılır?
Evde Urfa kebabı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu içerik tam size göre! Tahmin ettiğiniz kadar zor değil ve çok lezzetli! Evde Urfa kebabı nasıl yapılır? İşte o müthiş tarif!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Dışarıda yediğimizde çok sevdiğimiz ama evde pek de denemediğimiz lezzetlerden biri kebaptır. Bugün ise evde Urfa kebabının nasıl yapılabileceğini ve püf noktalarını size aktardık. Çok lezzetli olan bu yemeği deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz. Yanına bolca meze ve lavaş ya da pide ile de çok güzel gider. İçerisindeki malzemeleri siz dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ancak bu tarifi aynen uyguladığınızda çok beğeneceksiniz. O halde tarifin ayrıntılarına geçelim! Evde Urfa kebabı nasıl yapılır? İşte o tarif!
EVDE URFA KEBABI NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 400 gram orta yağlı kıyma (dana döş ve kuzu karışık)
- 50 gram kuyruk yağı (çekilmiş olmalı)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- 2 kere çekilmiş kıymanızı bir kaba alın ve üzerine soğan, sarımsak, salça ve baharatları ekleyip 10 dakika kadar güzelce yoğurun.
- Bu harcı sonrasında şişlere dizin ve dizdikten sonra 45 dakika kadar buzdolabında tutun.
- Kebabı fırın kabınıza alın ve yanına domates ve biberleri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Servis ederken yanına soğan salatası da hazırlamayı unutmayın.